Afbeelding

Eensgezindheid pakt groots uit met Maestro-concert

7 mrt, 17:48 Cultuur Egmond Binnen

EGMOND-BINNEN - In navolging van het tv-programma 'Maestro Masterclass' presenteert muziekvereniging Eensgezindheid haar eigen Maestro. Daarvoor gaan zeven Egmonders de uitdaging aan. Zij zullen zaterdag 10 maart in De Schulp te Egmond-Binnen laten zien wat zij geleerd hebben. Van prachtige klassiekers als de 'Second Waltz' en 'Rosamunde' tot verrassende musicalmuziek en symfonische pop: de kandidaten hebben de moeilijke taak deze werken zo goed mogelijk te laten klinken.

De avond bestaat uit een bijzonder concert van het jeugd- en fanfareorkest met een gevarieerd en swingend repertoire waarbij de dirigenten regelmatig hun plek afstaan aan een van de maestro's. Iedere maestro zal een zelfgekozen werk dirigeren en proberen een eigen draai aan het muziekstuk te geven. De optredens van de maestro's worden beoordeeld door een echte vakjury. Daarnaast zal ook het publiek zijn stem kunnen uitbrengen.

Afgelopen zondag hebben de maestro's in spe aan de stukken gewerkt en enkele hebben al samen met het fanfareorkest geoefend. Fenna Boendermaker heeft al een pittige repetitie-avond met het jeugdorkest beleefd. Misschien een voordeel dat zij noten kan lezen door gitaarlessen, maar een partituur voor een heel orkest is toch weer net even anders. Wilma Kramer bijt het spits af. Zij gooit het gracieuze van een vrouw in de strijd en wiegt met haar heupen. En dan Loek Weijers: met een simpele handbeweging zet hij de orkestleden ertoe aan te beginnen met spelen en hij heeft er zichtbaar plezier in. Tim de Haan zegt: "Het lijkt me nog steeds doodeng om voor een groep muzikanten te staan, maar ik vind het toch een leuke uitdaging!" Frank Paap: "Dit is toch wel even andere koek, ik ga eerst wel even bij Marije in de leer!"

Na de kennismaking met het fanfareorkest heeft dirigent Marije Koopmans de kandidaten ingewijd in de beginselen van het dirigeren met als belangrijkste punten de houding, het dirigeerschema en het begin en einde van het muziekstuk. Met het doel dat iedereen ook thuis aan de slag kan gaan, heeft iedereen opnames van de stukken die men mag dirigeren en de partituren ontvangen.

Het belooft wat voor de grote finale op 10 maart om 20.00 uur in De Schulp te Egmond-Binnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief