Aangeleverde foto
Aangeleverde foto

Tienduizendste bezoeker in museumhoeve Overslot

20 dec, 10:30 Cultuur Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Veel eerder dan verwacht heeft museumhoeve Overslot dit jaar haar tienduizendste bezoeker mogen verwelkomen. Die mijlpaal werd bereikt tijdens het concert van de Rotterdamse band The Bullfight, die op 3 december hun nieuwe cd en lp in de museumhoeve presenteerden.
De heer Leeuwerink uit Amsterdam, die regelmatig naar Egmond aan den Hoef komt om deze bijzondere concerten bij te wonen, was de gelukkige. Hij kreeg uit handen van voorzitter Fred Valkering een mooie fles Egmonds bier en een bos bloemen.

Een van de redenen dat er nu al zoveel bezoekers verwelkomd mogen worden, is wellicht de vele publiciteit die er dit jaar rondom het Slotkwartier was te bespeuren, zegt Hans van den Berg van Hoeve Overslot. "Er zijn veel succesvolle evenementen georganiseerd, zoals onlangs nog de Fjoertoer, een druk bezocht open monumentenweekend en de Huys en Hof Tour tijdens het Hoever Dorpsfeest. Veel toeristen wisten ook dit jaar weer de museumhoeve te vinden en van de schitterende collecties te genieten. Ook scholen beginnen inmiddels de uitgebreide collectie naturalia, etnografica en antiquiteiten te ontdekken als lesmateriaal. De wekelijkse luisterconcerten op de zondagmiddagen waren steevast uitverkocht."

Nooit meer?
Als de Bergense gemeenteraad de ingediende plannen van de gemeentelijke initiatiefgroep goedkeurt, dan valt definitief het doek voor museumhoeve Overslot. Van den Berg zou dit betreuren. "Nooit meer naar de supermooie zondagmiddagconcerten, nooit meer met de kleinkinderen naar het schelpenmuseum, je nooit meer verbazen in het unieke rariteitenkabinet met schatten van alle tijden en vanuit de hele wereld. We hopen dat de gemeenteraadsleden op tijd beseffen wat een unieke schatkamer men binnen haar gemeentegrenzen heeft."

Museumhoeve Overslot is ieder weekend vrij toegankelijk van 14.00 tot 18.00 uur, en is te vinden aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef, tegenover de fundamenten van het slot.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief