Een deel van het programma
Een deel van het programma

Walk-In keuzestress voor de liefhebber

16 nov, 10:30 Cultuur Akersloot

Akersloot - Het begon in 2012 op initiatief van Jeckes van Baar en Gerard Struijf. Met een aantal enthousiaste muzikanten gewoon in de eigen huiskamer optreden op een herfstachtige zondagmiddag.

En nu, na vier succesvolle edities, staat Akersloot op zondagmiddag 20 november a.s. opnieuw in het teken van de muziek. Er zijn dan vanaf 13.30 uur 15 acts te zien en te horen op 14 privélocaties in het dorp. De muziekmiddag wordt traditiegetrouw afgesloten in de Storey Club waar de muzikanten en hun aanhang zich na afloop verzamelen voor nog meer muziek en gezellig napraten.

En het programma van Walk-In Concert Akersloot 2016 mag er zijn. De keuzestress zal ook dit jaar weer toeslaan als de trouwe bezoekers, steeds vaker ook van buiten het dorp, er geen noot van willen missen. De oa. van eerdere edities bekende Bikkels (Julianaweg 45) spelen hun Tribute to ….. de Bikkels en helemaal nieuw is Hansie Hansie (Hoocamp 120) die hits van Hazes en Froger tot en met Johny Cash ten gehore brengt. Indahouse speelt hedendaagse muziek in een akoestische jas op hun stekkie naast de tennisbaan (Boschweg 7) en kersverse Akersloter Erwin Kollaard ontvangt het dorp bij hem thuis aan de koningsweg 11 met zijn Indian Summer Countryband. Jenny Sings is met jazzy, bluesy ballads te horen in Bloomers Lodge (Buurtweg 41) en op de Veldbloemenlaan 1 is Lakeside, een nieuwe naam met bekende Akersloter muzikanten te beluisteren. Hier schuin tegenover speelt op nummer 8 Nevertheless haar pop, rock, funk & easy listening. Left Behind presenteert het nieuwe repertoire bij Pum op het Wilhelminaplein 2 en Mag Geen Naam Hebben staat bij broer Hannes aan de Koningsweg 42 klaar met doorleefde fado, maar ook nummers van the Beatles. Magic Strings spelen in de schuur van de familie Hogenboom aan de Koningsweg 16 en de van origine Heiloër band SeaSideStringerS geven op Startingerweg 10 hun knipoog naar The Kinks en The Small Face. Tha Bonerz zijn dit jaar ondergebracht bij gastheer Hans Roemer aan de Julianaweg 12 en The Visitors (Hoocamp 31) zijn weer thuis in eigen huis met Akoestisch americana, country en folk. Oer Akersloter Rein Swart vormt met z`n muziekvrienden Woodkees en zijn door Jopie Klaver uitgenodigd om in haar huis op de Frans Halslaan 19 Nederlandstalige eigenzinnige folk te spelen.

Van ca 17.30 tot 21 uur verzorgt Swinging Affair de Walk-In afsluiting in de Storey Club aan het Wilhelminaplein. Zij spelen daar meerdere sets in de geest van Amy, Otis en Elvis,….. en ook van de levenden niets dan goeds.

Helaas zal JJAG, de band van de Walk-In concert oprichters niet meer van de partij zijn omdat sologitarist Jeckes zijn strijd tegen kanker afgelopen zomer niet heeft kunnen winnen. Als eerbetoon zullen alle muziekvrienden iedere set het nummer "While My Guitar Gently Weeps" (George Harrison), op geheel eigen wijze aan hem opdragen.

Walk-In poster 2016, nu al een collectors item. Op privé-locaties, verspreid over het dorp, kun je heerlijk luisteren naar muziek op huiskamerniveau,… het is aangenaam voor iedereen,... de optredens beginnen stipt op elk half uur,... en ook nu geldt weer: huiskamer vol = vol!
Afbeelding
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief