Afbeelding

Heilooër ondernemer Johan Steenhoek schrijft debuutroman

Cultuur Heiloo

De autobiografische roman Heleen is het schrijversdebuut van Johan Steenhoek. In het aangrijpende dagboekverhaal beschrijft Johan nuchter en liefdevol wat er met hem gebeurt als zijn vrouw plotseling een hersenbloeding krijgt.

Johan (in het boek Eric) is ondernemer en woont samen met zijn vrouw in Heiloo. Net wanneer hij het wat rustiger aan wil doen, wordt hij geconfronteerd met een heel ander leven, dat zich wekenlang grotendeels afspeelt in ziekenhuizen. Na een paar maanden, als nog onduidelijk is hoe groot de schade is die Heleen heeft opgelopen, wordt Eric verliefd. Eric raakt in een spagaat en worstelt met de keuze die hij moet maken tussen zijn vrouw en zijn nieuwe liefde.

In dagboeknotities beschrijft Johan zijn proces van afscheid nemen, loslaten en accepteren dat het leven niet loopt zoals je wilt. Zowel positief als negatief: je kunt plannen maken maar tegen sommige dingen valt niet op te plannen. En er kan zomaar een mooie vrouw op je pad komen, die je de mooie dingen van het leven laat zien.

Het boek is ook online verkrijgbaar

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant