Sandra Otto met haar gezin.
Sandra Otto met haar gezin. Foto: aangeleverd

Heilooër in... Australië

Algemeen

Hoe is het om als Heilooër in het buitenland te wonen? Uitkijkpost mailde met Sandra Otto. 

“Ik zal me even voorstellen: Mijn naam is Sandra Otto en ik ben opgegroeid in Heiloo. Ik heb daar de basisschool en de Kennedy-mavo doorlopen. Ook al had ik het erg naar mijn zin in Heiloo, toch wilde ik al snel meer van de wereld zien. Na diverse omzwervingen ben ik als au-pair op het Griekse eiland Kos terechtgekomen waar ik werkte in een Nederlands-Grieks gezin. Ik ontmoette daar een leuke Australische jongen die na zijn studie twee jaar door Europa rondreisde. Om wat bij te verdienen had hij een baantje op Kos gevonden en zo is het allemaal begonnen. 

Enkele jaren later heb ik de keus gemaakt om naar Australië te emigreren en met hem verder door het leven te gaan. Wij zijn getrouwd en ik heb de mooie achternaam Athanassiou erbij gekregen!

Wij wonen nu al bijna 26 jaar in het dorp Aspendale Gardens, zo’n 30 km ten zuiden van Melbourne. 23 jaar geleden is daar onze zoon Jordy geboren en nog geen twee jaar later de tweeling Timo en Mitchell. Vanaf hun geboorte ben ik Nederlands met ze gaan spreken en op de highschool konden ze het zelfs als examenvak kiezen! Als baby gingen ze al ieder jaar naar Nederland en zo gauw ze konden praten switchten ze zo van Engels naar Nederlands. Thuis is het een gezellig mengelmoesje van twee talen.

Zelf heb ik meteen na mijn emigratie diverse baantjes gehad zodat ik de Australiërs wat beter leerde kennen. Van het controleren van auto-onderdelen tot atelierwerk. Toen de overheid mij de kans gaf om een studie te volgen heb ik die kans gegrepen en een cursus tot onderwijsassistente gevolgd. Ik ben nu al 15 jaar werkzaam op een school hier in de buurt. Ik kan er gewoon op de fiets naartoe.

De eerste jaren moest ik me flink aanpassen aan het leven in Australië maar inmiddels ben ik helemaal gewend en is het hier prima! We hebben diverse familiebezoekjes gehad. Vooral mijn ouders zijn hier vaak geweest en combineren dat dan met een reis door Australië per camper. Ze hebben inmiddels veel meer van het land gezien dan ik…. Ik streef ernaar om ieder jaar naar Nederland te komen en daar verheug ik me dan helemaal op.” 

Ben jij of ken jij een Heilooër die in het buitenland woont en het leuk vindt om zijn/haar verhaal te vertellen? Neem dan contact op via redactie@uitkijkpost.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant