Kinderen ontdekken hun eigen creativiteit.
Kinderen ontdekken hun eigen creativiteit. Foto: aangeleverd

‘Ik ben een kunstenaar’ bij Kits Oonlie

Algemeen

HEILOO - Om het stimuleren van de ontwikkeling verder vorm te geven heeft Kits Oonlie ervoor gekozen om bij de kinderdagverblijven en de peuteropvang te werken met het Voor- en Vroegschools Educatieprogramma (VVE) Uk & Puk. Alle locaties van Kits Oonlie in Heiloo zijn officieel gecertificeerd voor het werken met dit unieke programma!

Uk & Puk is een educatief totaalprogramma, gericht op de brede ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Uk & Puk is speciaal ontwikkeld voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast is er bij Uk & Puk aandacht voor sociale vaardigheden, motoriek en is er een eerste oriëntatie in rekenen.

Na de voorjaarsvakantie is op de groepen gestart met activiteiten met de peuters en de baby’s, binnen het thema ‘Ik ben een kunstenaar’. Alles in dit thema staat in het teken van kunst. Het gaat om het ontdekken van kunst en de eigen creativiteit van de kinderen. Creativiteit doet een beroep op de zintuigen en bij de uitvoering van een creatieve uiting doet het een beroep op de motoriek. Ook doet het een beroep op de sociaal-emotionele ontwikkeling: ik vind mooi wat ik mooi vind. Bij kunst mag dat! De kinderen verkennen materialen, kleuren en vormen.

Het thema start bij de kinderen zelf: hoe zie ik eruit, hoe kan ik bewegen en stilstaan als een standbeeld, welke houdingen kan ik aannemen. Er worden materialen verkend zoals beeldjes in alle mogelijke vormen en van allerhande materialen. Maar ook plastische materialen als deeg/klei, plaksel en verf komen aan bod. Alles is nieuw en het ontdekken waard! Het gaat om ontdekken van kunst en de eigen creativiteit van de kinderen. Het ontdekken van verschillende materialen, maar ook de sporen die je achterlaat met bijvoorbeeld verf.

Tijdens dit thema leren de kinderen weer nieuwe woorden. Woorden die aan bod komen zijn: stip, zacht, hard, kwast, de driehoek, vierkant, kunstenaar, mozaïek, tentoonstelling.

Wilt u een keer komen kijken of heeft u vragen over het VVE-programma Uk & Puk, neem dan gerust contact op met de Centrale administratie, 072-5323576.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant