Afbeelding

NK Tegelwippen: doe jij ook mee?

Algemeen

HEILOO - Tegels eruit en groen erin! De gemeente Heiloo doet ook mee aan het NK Tegelwippen. Tot 31 oktober strijden 140 gemeenten in Nederland om de Gouden Tegel en Gouden Schep. Iedereen kan meedoen door tegels in zijn (gevel)tuin te vervangen door groen. Voor deze actie biedt de gemeente Heiloo een tegelophaalservice. Deze is op dinsdag 4 oktober. Doet u ook mee?

Het NK Tegelwippen loopt tot en met het eind van het ‘Vergeten Plantseizoen’, zodat oktober nog optimaal benut wordt voor het vullen van de tuinen. Tijdens het NK Tegelwippen wordt gemeten hoeveel vierkante meter bestrating plaats heeft gemaakt voor groen. En daar kunnen ook inwoners een bijdrage aan leveren.

Tegels ophalen

Om het gemakkelijk te maken komt er een tegelophaalservice. Deze staat gepland op dinsdag 4 oktober. De ophaaldienst heeft beperkt ruimte voor aanmeldingen dus meld de tegels snel aan. Dit kan tot uiterlijk donderdag 29 september. U kunt de tegels de dag voor de ophaaldag vanaf 16.00 uur op de locatie klaarzetten.

Voorwaarden en aanmelden

Meer groen

Met meer groen voorkomt u wateroverlast, biedt het meer koelte op warme dagen, en houdt het water vast bij droogte. Daarnaast wordt de leefruimte voor planten en dieren vergroot en werken op deze manier samen aan een gezondere en mooiere leefomgeving.

Heeft u zelf een bijdrage aan het verwijderen van bestrating geleverd? Dan kunt u uiteraard ook zelf de tegels bij de milieustraat inleveren. Geef uw bijdrage dan door op NK tegelwippen. Deze wordt dan opgeteld bij de andere resultaten binnen de gemeente op de zogenaamde tegelteller. De inwoners die gebruik maken van de ophaalservice hoeven de tegels niet aan te melden.

Kijk voor meer informatie op NK tegelwippen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief