“Mijn doel is bereikt,” aldus Sanne.
“Mijn doel is bereikt,” aldus Sanne. Foto: aangeleverd

Sanne Koopman maakt haar eerste goal voor Nederland

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Sanne Koopman heeft haar eerste goal voor Nederland gemaakt. Mede dankzij de openingstreffer van de sterspeler wint Oranje vrouwen onder de 20 met 3-0 van de Verenigde Staten. Er blijft op deze manier kans op de kwartfinale van het EK! Dolgende pot is tegen Ghana.

De zeer talentvolle Sanne Koopman speelde afgelopen seizoen voor VV Alkmaar en tekende aan het einde van een succesvol voetbaljaar voor Feyenoord. En nu de kers op de taart. “Mijn doel is bereikt, dit een fantastische afsluiter van het voetbalseizoen,” aldus Sanne. In juni werd zij door de KNVB opgeroepen. Sanne speelde eerder voor Oranje Onder 16 en Onder 17.

Aan het WK doen 16 landen mee, Nederland is ingedeeld in poule D samen met Japan, de Verenigde Staten en Ghana. Op de vraag wat de mooiste finale wordt, geeft Sanne een duidelijk antwoord. “De tegenstander maakt me niet zoveel uit, maar die speelt als het aan mij ligt tegen Nederland. Tussen het trainen en spelen is er voldoende tijd voor ontspanning. We nemen daarom naast de voetbaltas ook spelletjes mee.” Het Nederlands elftal voor vrouwen onder de 20 speelt van 10 tot en met 28 augustus het WK in Costa Rica. Oranje speelt de eerste wedstrijd tegen Japan op donderdag 11 augustus om 19.00 uur Nederlandse tijd. 

In mei tekende Sanne ook haar profcontract bij Feyenoord. Er waren meer clubs met interesse in haar talent. De club van haar keuze sprak het volledige vertrouwen in haar uit en daarbij vindt Sanne dat deze club de juiste professionaliteit uitstraalt. Volgend seizoen speelt zij dus ook in het allerhoogste niveau van het Nederlandse vrouwenvoetbal!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief