De Juliaantjes staken de handen uit de mouwen
Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, beeldbank Julianazusters (Z076), 202108 (Articapress, Haarlem)
De Juliaantjes staken de handen uit de mouwen Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, beeldbank Julianazusters (Z076), 202108 (Articapress, Haarlem) Foto: Mary Brommer Fotografie, Alkmaar-Petten

Onze Lieve Vrouw ter nood: tentoonstelling ‘Julianazusters: Zorg uit handen’

Algemeen

HEILOO - De tentoonstelling ‘Julianazusters: Zorg uit handen’ is een eerbetoon aan de vrouwen achter de religieuze congregatie Liefdezusters van de H. Juliana van Falconieri, ofwel: de Julianazusters.

De Julianazusters, ook wel ‘Juliaantjes’ genoemd, zetten zich vanaf 1914 in voor gezinszorg, wijkzorg en later ook voor kraamzorg. Zij stonden aan de wieg van wat nu maatschappelijk werk wordt genoemd. Het harde werken van de zusters was onlosmakelijk verbonden met hun geloofsleven. Vanuit een diep geloof zetten zij zich in voor de liefdewerken. De tentoonstelling is opgesteld in het voormalige moederhuis, het Julianaklooster in Heiloo. Aan de hand van tientallen foto’s en persoonlijke verhalen van de Julianazusters wordt hun werk en leven gepresenteerd.

De tentoonstelling is te zien in het Gastenhuis van Onze Lieve Vrouw ter nood. De tentoonstelling zal permanent blijven. Vanaf 28 mei 2022 zal de tentoonstelling geopend worden en kunt u de tentoonstelling bezoeken. Elke tweede en vierde zaterdag van de maand is het open, tussen 10.00-12.00 en 14.30-17.00 uur. Tijdens de openstellingsdagen kunt u ook de documentaire ‘De Juliaantjes’ (2015) van Verhalis bekijken. 

De toegang is gratis


Gebedsdienst in de kloosterkapel in Hilversum,1960Foto: Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, collectie Julianazusters (Z076), BM-202121. (Van Leer’s Fotodrukind. N.V. te Amsterdam).
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief