Afbeelding
Foto:

Eendaagse opening horeca trok veel publiek: “De rek is eruit, we moeten door!”

15 jan, 20:52 Algemeen

HEILOO - Een aantal horecaondernemers in Heiloo ging uit protest - maar in samenspraak met de burgemeester - open. De actie is een reactie op het besluit van het kabinet dat onder meer winkels en kappers wel onder voorwaarden open, maar de horeca de deur dicht moet houden. De terrassen zaten weer als vanouds vol en de kassa werd tijdens de eendaagse opening flink gespekt.

“Dit als protest… één dag! We hebben genoten van elke minuut en hopen dat dit zal leiden tot een hele snelle opening van de horeca. We willen en kunnen weer veilig open. De rek is eruit - we moeten door!” vertelt Kris Grondsma van Herberg Jan. Het was er ontzettend - maar oh zo gezellig - druk. Vanwege deze speciale eendaagse opening verkochten ze heerlijke flessen drank voor een zeer schappelijke prijs. Vooral de champagne was in trek en dat was niet geheel verrassend. “Ook wij namen champagne,” vertelt bezoeker Ilse. “Dit heerlijke moment moeten we natuurlijk wel vieren!”  

Ook Restaurant De Kamer had feestelijke aanbiedingen op deze speciale dag. Je kon er genieten van overheerlijke Passionfruit martini’s - en dat voor maar een paar euro. Dat liet menig Heilooër zich niet twee keer zeggen. “We nemen er straks nog een!” lacht Samantha. 

Bij Café de Wit is het ontzettend druk. Er staan zelfs drie man achter de tap! Een enorm gezellige drukte, iets wat echt wordt gemist. “Ik ben met al mijn vrienden heengegaan. Toen we hoorden dat we hier weer bier konden drinken, heb ik al mijn vrienden opgetrommeld!” aldus Tim. Ook voor het stamcafé is het gezellig druk. “Zoals het hoort!” glimlacht Bart. 

Verder was het bij Brasserie Veldt ook heel gezellig. De tafels werden aan de lopende band. Ze hanteerden een kleine kaart in verband met de inkoop - heel slim! De eigenaren bedanken al hun gasten voor de gezellige dag: “En hopelijk snel weer tot ziens!” 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief