Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thuiskomen bij Proeflokaal Hop

Algemeen Bedrijf Belicht

www.proeflokaalhop.nl
Kennemerstraatweg 215
1851 NA Heiloo
T: 06-20032721 (ook voor WhatsApp)

Een kroeg met een Engelse uitstraling waar gastvrijheid, gezelligheid en kwaliteit de boventoon voeren. Marcel Otte en Jannie den Ambtman hebben gezocht naar een unieke plek binnen wat er al aan horeca was in Heiloo. Met Proeflokaal Hop zetten ze een ‘huiskamer van het uitgaansleven’ neer. Met deze eigen identiteit hopen Marcel en Jannie hun eigen klantenkring op te bouwen. “Het is leuk te zien dat het oude La Strada-publiek ons nu al vindt. Maar er komen ook nieuwe mensen binnen. Iedereen is welkom.”

Hop in ontwikkeling
Marcel en Jannie zitten boordevol mooie ideeën. “Door de beperkingen hebben we tot nu toe alleen nog maar moeten melden wat niet mag. We hopen nu door te kunnen pakken en iets neer te zetten wat wij leuk vinden. Wij denken dat Heiloo dat ook leuk vindt. 12 of 13 oktober begint bijvoorbeeld de eerste van een serie salsa-avonden. Maar ook avonden met 30-seconds, keezen en een pubquiz.” De grote spelletjeskast achterin verraadt al dat een breed publiek zich thuis gaat voelen bij Hop. Jannie: “Geloof het of niet, maar zelfs de sjoelbak wordt gebruikt.”

Het biljart en de dartborden hebben plaatsgemaakt voor een zitgedeelte en een tweede bar achterin het proeflokaal. Daar is plaats voor feesten, partijen, vrijmibo’s van bedrijven en andere besloten gezelschappen. Twee banken in het midden kunnen worden omgedraaid om er zo een soort tribune van te maken. Marcel: “We zenden natuurlijk ook de Formule 1 uit en dit was vroeger dé AZ-kroeg van Heiloo. Die traditie blazen we graag weer nieuw leven in.”

Speciaalbieren
Proeflokaal Hop heeft de keuze uit 150 speciaalbieren, waarvan elf van de tap. Marcel en Jannie vertellen er graag over. “Wij zien dat veel jongeren meer en meer genieten van een speciaalbiertje. Het is daarom leuk dat ook de twintigers ons al weten te vinden. De Heilooër hoeft niet meer naar Alkmaar of verder om te kunnen genieten van speciaalbieren. Wij staan voor kwaliteitsbieren, kwaliteitswijnen en gezelligheid!”

Iedere maand wordt een bierproeverij georganiseerd door biersommelier Frans Ruiter. Jannie vult aan: “Op verzoek van de dames komen er ook wijnproeverijen. Daarnaast hebben we ons High-beer arrangement. Dat staat garant voor twee uur plezier, lekkere bieren en mooie hapjes. Echt voor de liefhebber dus!”

Service
En het stopt niet bij mooie bieren en goede wijnen. “Zolang het kan verzorgen wij de bediening aan tafel”, vertelt Marcel. “En als extraatje kom ik zo nu en dan langs met wat proefglaasjes bier of maakt Jannie lekkere hapjes. We hopen de gasten zo een mooie beleving te geven.”

Ook online zit het wel goed met de beleving. Naast het uitgebreide assortiment kan je op de volle agenda zien wat er allemaal georganiseerd wordt. Liefhebbers van livemuziek zullen zeker niets tekort komen. Met het gevoel van thuiskomen komt het dus wel goed. Dan moeten we alleen nog afsluiten met de lekker-in-de-mond-liggende slogan die vele Heilooërs moeten gaan zeggen de komende tijd: ‘k Zie je in Hop!

Tekst: Dirk Kaan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief