Muziekvereniging Eensgezindheid tijdens een concert in De Strandwal.
Muziekvereniging Eensgezindheid tijdens een concert in De Strandwal. Foto: Peter Bijkerk

Eensgezindheid start de muziek weer op

Algemeen

HEILOO - Eensgezindheid start medio oktober weer met het opstaporkest. Na een moeilijk coronajaar waarin niets meer mogelijk leek te zijn, is het nu weer tijd om de muziek op te pakken! Het opstaporkest wordt mede mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking met verschillende muzikale partners en financiële steun van het Taqa Cultuurfonds.

In het opstaporkest leren de kinderen aan de hand van de blokfluit, boomwackers en klein slagwerk de beginselen van het samen muziek maken. Er wordt veel aandacht besteedt aan muzieknotatie, maat, ritme, melodie en improvisatie. Ze leren hoe leuk het is om in een orkest te spelen en er samen iets moois van te maken, te luisteren naar elkaar en op elkaar te reageren of onder leiding van een dirigent te spelen.

Gedurende het traject maken de kinderen ook kennis met diverse blaasinstrumenten, zoals de klarinet, saxofoon, trompet en trombone, zodat ze aan het eind van het Opstaporkest een bewustere keuze kunnen maken voor een ander blaas- of slaginstrument. Een aantal keren zullen de kinderen hun prestatie op vrolijke wijze presenteren aan elkaar en aan hun ouders tijdens de les of op een concert. 

Het opstaporkest duurt een schooljaar en is bedoeld voor kinderen van 8 -12 jaar.
Meer informatie is te lezen op www.mv-eensgezindheid.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant