Cultuurhuis Egmond op feestelijke wijze geopend!
Cultuurhuis Egmond op feestelijke wijze geopend! Foto: aangeleverde foto.

Cultuurhuis Egmond op feestelijke wijze geopend

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Op vrijdag 30 juli opende Cultuurhuis Egmond op feestelijke wijze haar deuren. Martijn Mulder, voorzitter Historisch Egmond en Lia Eekhout, projectleider van Bibliotheek Kennemerwaard verrichtten de openingshandeling. In het Cultuurhuis werken verschillende organisaties samen onder één dak en maken gebruik van elkaars ruimtes, spullen en vrijwilligers. Huys Egmont en Bibliotheek Kennemerwaard zijn onderdeel van het Cultuurhuis. Er is ruimte voor historie, educatie, cultuur en ontspanning, waardoor het voor de inwoners van Egmond een aantrekkelijke plek is. De hoofdgebruikers, de bibliotheek en Historisch Egmond, zorgen onder andere samen voor aantrekkelijke openingstijden en een leuke programmering, waarbij zowel jong als oud aandacht krijgen. Ook biedt het Cultuurhuis ruimte aan derden om presentaties, cursussen of lezingen te organiseren.

Bibliotheek Kennemerwaard

Alle inwoners kunnen gebruik maken van een kleine bibliotheekcollectie, ook niet leden. Leden kunnen ook materialen uit andere vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard reserveren en ophalen in Huys Egmont. De gezamenlijke leestafel wordt een ontmoetingsplek waar inwoners onder het genot van een kopje koffie of thee de krant kunnen lezen of de actualiteit kunnen bespreken. Ook de activiteiten die de bibliotheek organiseert zullen in samenspraak met de inwoners voornamelijk in Huys Egmont plaatsvinden. 

Kasteel en de Heren van Egmont

Er wordt volgend jaar een grote expositieruimte ingericht om het historische verhaal over het kasteel en de Heren van Egmont op eigentijdse manier te laten zien.

Bibliotheek Kennemerwaard en Stichting Historisch Egmond nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen in het nieuwe Huys Egmont, Slotweg 46 - 48 in Egmond aan den Hoef. De openingstijden zijn: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant