Top BMX-ers Justin Kimmann en Mitchel Schotman gaven een training bij De Boscrossers.
Top BMX-ers Justin Kimmann en Mitchel Schotman gaven een training bij De Boscrossers. Foto: aangeleverd

Top BMX-ers verzorgen training bij De Boscrossers

Algemeen

HEILOO - Zondag 13 juni kwamen de Nederlandse top bmx-ers Justin Kimmann (BMX Team-NL) en Mitchel Schotman (Team Oegema-Fieten) naar BMX-vereniging De Boscrossers om een training te verzorgen voor dertig fanatieke BMX-ers uit Heiloo en omstreken.

Dat Nederland een topland in de BMX-racesport staat al jaren buiten kijf zoals is gebleken bij de laatste WK waarbij goud, Twan van Gendt, en zilver, Nick Kimmann, behaalden.

Justin Kimmann en Mitchel Schotman lieten zien hoe zij bij hun teams dagelijks trainen. Tijdens de training probeerden zij de lokale BMX-ers met tips hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. In een ontspannen sfeer en bij zomerse omstandigheden werd getraind op de zo belangrijke start, het springen over heuvels en het wheelen van de rhythm-secties. Na twee uur trainen werd er afgesloten met een fotosessie met beide BMX-toppers.

Het was een goede en leuke extra training voor de negen Boscrossers die de komende periode drie wedstrijden rijden in de topcompetitie en het NK-BMX. In deze wedstrijden probeert het negental zich te kwalificeren voor het WK-BMX in augustus in Papendal en het Ek in Zolder in België. Op dit hoge niveau zijn er in elke leeftijdsgroep een beperkt aantal plekken te verdelen en moet alles kloppen. Vandaar dat deze training ook extra werd gewaardeerd.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant