Sonja Haazelager aan het werk op haar prachtige Haar Etage.
Sonja Haazelager aan het werk op haar prachtige Haar Etage. Foto: Margreeth Anema

De Haar Etage: eerlijk advies tegen eerlijke prijzen

Bedrijf belicht

Haar Etage
Herculesstraat 31 (1e verdieping)
1812 PD Alkmaar
06 5777 0789
www.haaretage.nl
info@haaretage.nl
FB/Insta: Haar Etage

Kapster Sonja Haazelager, die sinds haar 15e in het kappersvak zit, is geen onbekende in Heiloo: tot voor kort was ze werkzaam in ons dorp maar door coronaperikelen maakte ze tijdelijk een uitstapje uit het kappersvak. “Het deed mij verdriet dat ik geen afscheid kon nemen van mijn klanten en in mijn emotie bedacht ik dat ik dan maar iets in interieurstyling wilde doen, mijn tweede passie. Maar ineens kwam daar mijn kans: ik werd getipt dat er een ruimte vrijkwam in Alkmaar en ik dacht: het is nu of nooit”, aldus Sonja die haar vak sinds september 2020 weer uitoefent met meer passie dan ooit tevoren.

Een coronaproof (haar)etage
Op de prachtige etage aan de Herculesstraat komt haar tweede passie goed tot haar recht: de ruime en lichte kapsalon met als eyecatcher het fotobehang van een kleurige papegaai is prachtig gestyled. Terwijl je haar tot in de puntjes wordt verzorgd kom je hier volledig tot rust. Geen parkeerstress, makkelijk bereikbaar en coronaproof, want je hebt de ruimte helemaal voor jezelf en nog belangrijker: iedere klant gaat blij naar huis. “Want dat is waar ik het voor doe: als mijn klanten blij zijn dan ben ik dat ook”, aldus Sonja.

Luisteren, overleggen en een eerlijk advies
Mannen en vrouwen van jong tot oud kunnen bij Haar Etage terecht voor kleuren, knippen, föhnen en zelfs haarvriendelijke extensions. Sonja vindt het belangrijk om goed naar haar klanten te luisteren en geeft een eerlijk advies. “Een boblijn bij een gezicht met iets bollere wangen raad ik af. Als je een langer gezicht hebt en je wilt volume bovenop dan adviseer ik het volume eerder aan de zijkant van het gezicht te realiseren”, zo legt Sonja uit. Kortom, een kapsel moet bij je gezichtsvorm passen. Dus als je iets anders wilt met je haar maar je weet niet precies wat dan ben je bij Sonja aan het juiste adres.

Bhave maakt zijn beloftes waar
Ook over verzorgings- en stylingsproducten heeft Sonja nagedacht. Ze werkt met de producten van Bhave. Behalve de inwerktijd van de verf, die slechts 15 minuten is in plaats van 45 minuten, zijn alle producten vrij van parabenen en sulfaten. Er is keratine (een bouwstof voor je haar) in verwerkt en de producten zorgen voor een perfecte grijsdekking. “Van ieder product heeft Bhave er maar één: één gel, één haarspray en één shampoo voor bijvoorbeeld blond haar. De producten zijn uitgebreid getest en maken hun beloftes waar. Ook niet onbelangrijk: ze ruiken heerlijk”, aldus Sonja enthousiast.

Als u ook eens iets anders wilt met uw haar maar u weet niet precies wat, of u wilt overleg over een kleuring, uw model of een product dat geschikt is voor uw haar, dan nodigt Sonja u van harte uit om eens een bezoek te brengen aan de Haar Etage, want hier kunt u rekenen op een eerlijk advies.

Tekst: Margreeth Anema

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant