Hans en Alina van 072wonen.
Hans en Alina van 072wonen. Foto: Margreeth Anema

Verhuur je woning zonder zorgen via 072wonen

Algemeen Bedrijf Belicht

072wonen                        
Kanaalkade 16
1811 LP Alkmaar
Nederland
072-520 82 59
www.072wonen.nl
info@072wonen.nl

De meeste makelaarskantoren zijn gespecialiseerd in verkoop en doen verhuur van woningen ‘erbij’. Dit geldt niet voor 072wonen: zij zijn al 12 jaar volledig gefocust op alleen het verhuren van alle soorten woningen, van studio’s tot luxe villa’s. Zij mogen zich met een gerust hart dé verhuurspecialist noemen, een van de grootste in de regio.

“Als je zelf je woning verhuurt via Marktplaats dan weet je nooit wat voor huurders je binnenhaalt”, zo legt eigenaar Hans van Beusekom uit.

Bij 072wonen zijn er in de afgelopen jaren weinig incidenten met huurders geweest: “Geen wanbetalers, geen huizen die uitgewoond werden en ook geen wietkwekerijen of andere grote problemen”, zo vult Hans aan. Om dit te voorkomen maken zij namelijk als VBO-makelaar gebruik van een professioneel systeem om de potentiële huurders vooraf te screenen, inclusief meerdere uitgebreide creditchecks.

Ik wil mijn woning verhuren
Als u erover denkt om uw woning te verhuren dan kunt u contact opnemen met 072wonen voor een intakegesprek. De gecertificeerde verhuurmakelaar adviseert u graag over de ingewikkelde wet- en regelgeving op dit gebied, maar ook bepaalt u samen de huurprijs en zal 072wonen voor u de marketing verzorgen. Uw woning wordt gefotografeerd en toegevoegd aan de website van 072wonen die gekoppeld is aan de grootste publieke woonwebsites zoals Funda en Pararius; deze laatste is zeer populair onder expats. Als de potentiële huurders zich melden dan worden ze meestal gevraagd een vragenlijst in te vullen en naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst bepaalt 072wonen of de aanvrager in aanmerking komt voor een bezichtiging.

Er worden een aantal potentiële huurders uitgenodigd en de gelukkige wordt, na acceptatie door de verhuurder, gescreend door middel van ‘Huurcheck’, een applicatie van de branchevereniging. De verhuurder ontvangt indien gewenst de rapportage met een verslag over het uitgevoerde screeningsonderzoek van de makelaar. De opname van de woning, het uitvoeren van de bezichtiging, het opmaken van de huurovereenkomst en de in- en uitcheck van uw huurder wordt volledig verzorgd door 072wonen, kortom: zij besparen u alle rompslomp.

Financieel en technisch beheer
Een andere service van de gespecialiseerde verhuurmakelaar is het beheer van de huurwoning. Daarbij nemen zij u, indien gewenst, alle administratie uit handen, zoals het innen van de huur, het doorvoeren van huurverhogingen en bijvoorbeeld het administreren en doorbelasten van gemeentelijke belastingen aan de huurder. Voor het technisch beheer heeft 072wonen een netwerk van betrouwbare en professionele klusjesmannen, elektriciens en bijvoorbeeld loodgieters.

U wordt volledig ontzorgd en hoeft alleen maar uw bankrekening in de gaten te houden, hoe fijn is dat!

Ik ben op zoek naar een huurwoning
Als u op zoek bent naar een huurwoning dan biedt 072wonen naast het uitgebreide aanbod op de website ook een extra dienstverlening. Als u zich inschrijft als potentiële huurder wordt u via e-mail als eerste op de hoogte gebracht van een nieuwe huurwoning in het aanbod van 072wonen, dus nog voordat de woning op Funda of een andere website wordt geëtaleerd. “Omdat de vraag momenteel groter is dan het aanbod hebben onze huurders op deze manier een grotere kans om snel een passende huurwoning te vinden”, aldus Hans. U kunt 072wonen ook een zoekopdracht geven voor het vinden van een passende huurwoning, zij gaan dan aan de slag als aanhuurmakelaar.

Vanuit het historische en karakteristieke pand aan de Kanaalkade 16 in Alkmaar zijn Heilooër Hans van Beusekom en verhuurmakelaar Anila Grolman-Costers vooral actief in de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Heiloo, Uitgeest, Castricum en de Egmonden. Zij verhuren woningen voor zowel professionele als particuliere verhuurders en kunnen behalve particuliere huurders ook grote bedrijven in de regio tot hun clientèle rekenen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant