Een archieffoto van Owen Westerhout.
Een archieffoto van Owen Westerhout. Foto: aangeleverde foto.

Mooie prestaties op NK van Owen Westerhout en Laura de Witte

Algemeen

HEILOO - Afgelopen weekend vonden de Nederlandse kampioenschappen atletiek plaats.

Laura de Witte en Owen Westerhout liepen de 400 meter. Laura werd zevende in 54.26 en viel daarmee net buiten de finale, waar plek is voor 6 atleten. Owen Westerhout 15e in 50.74 en kwam daarmee nog niet dicht in de buurt van zijn persoonlijke record indoor van 49.45.

Ook kwam Jamile Samuel (geen lid van Trias, maar wel trainende bij de groep van Sven) in actie. Zij pakte zilver op de 60 meter met een tijd van 7.28. Naomi Sedney won die finale in dezelfde tijd, maar was slechts een paar duizendsten sneller. Samuel heeft al wel de EK limiet op zak. Op zondag liepen Timme Koster, Nienke Madderom de horden. In de series liep Timme 8.06, waardoor hij als vierde geplaatst was voor de finale. Helaas raakte hij in de finale een horde en werd zevende in 8.63. Nienke liep 8.80 en werd daarmee tiende van Nederland. Ze bleef daarmee honderdste van haar persoonlijke record vandaan. Dat staat nog op 8.79. Afwezig maar wel op de startlijst voor de NK waren Lisanne de Witte, Dave Wesselink en Mark Roosien.