VIP organiseert webinar: Aanstellen vertrouwenscontactpersoon
Foto: Pixabay

VIP organiseert webinar: Aanstellen vertrouwenscontactpersoon

HEILOO - De Vrijwilligersacademie organiseert i.s.m. de Vereniging Nederlandse Vrijwilligersorganisaties (NOV) op dinsdag 16 februari van 19.30-20.45 uur een kosteloze online bijeenkomst over het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon.

De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders/coördinatoren van vrijwilligersorganisaties in de BUCH-gemeenten waar nog geen VCP werkzaam is en wordt gegeven door Magda van der Wees, werkzaam bij NOV.

Met het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon (VCP) maak je als vrijwilligersorganisatie duidelijk dat je problemen rondom grensoverschrijdend gedrag serieus neemt.

Wat doet een VCP precies en wie vraag je om die functie te vervullen? Aan welke functie-eisen moet iemand voldoen? Wat is het verschil in verantwoordelijkheden van een VCP en van een bestuur? Wat is het verschil tussen een Vertrouwenscontactpersoon en een Vertrouwenspersoon?

En... wat kun je als bestuur/coördinator nog meer doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen?

Aanmelden kan via: www.vrijwilligersacademiebuch.nl Neem voor vragen contact op met Sigrid Wijsman van het Vrijwilligers Informatie Punt: 06-48500912.

Meer berichten