Dominic met Carolien. Zo is na 46 jaar de "Flessenpost" weer terug bij de rechtmatige eigenaar.
Dominic met Carolien. Zo is na 46 jaar de "Flessenpost" weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Foto: aangeleverde foto.

“Flessenpost” na 46 jaar weer gevonden

Algemeen

HEILOO - Deze week is er een bijzonder voorwerp gevonden door hovenier Dominic, namelijk 46 jaar oude “Flessenpost.” Een bijzonder voorwerp, met een uniek verhaal. Dominic was voor zijn werk nieuwe bomen aan het plaatsen. Hij is hovenier voor De Bie Buitenwerk en plant in opdracht voor de gemeente Heiloo nieuwe bomen op de Rookamer. Een mooie taak. Op de plek waar nieuwe bomen geplaatst moesten worden, stonden eerst andere bomen. Tijdens de graaf werkzaamheden stuitte hij al snel op een zogenaamde  ”Flessenpost”. Dit is een flesje met daarin een briefje van twee dames die in 1974 de boom hebben geplant, beide leerling van de toenmalige Vondelschool: “Dit boompje is geplant door Carolien Bak en Angeline van der Kloet. Dit boompje is op 3 april 1974 geplant. 

Dominic was gelijk erg benieuwd. Wat een unieke vondst.  ”Ik was erg verbaasd, er heeft ontzettend veel grondbewerking plaatsgevonden op deze locatie, dat het flesje dit heeft overleeft is een wonder! “ Hij besloot het briefje goed op te bergen en savonds thuis plaatste hij een oproep op Prikbord Heiloo: “Graag zou ik in contact komen met 1 van deze dames, ik kan mij voorstellen dat zij het leuk vinden om te horen dat het briefje, na 46 jaar in de grond te hebben gezeten, weer is gevonden. Wie helpt mij op weg?” Al snel regende het reacties onder de Facebookpost. De twee dames werden gelinkt en het contact werd gelegd. “Het duurde niet lang voordat ik reactie kreeg van Carolien, één van de twee dames op het briefje. Zij vertelde het flesje te hebben begraven op Nationale Boomplant dag, als leerlinge van groep 6 van de Vondelschool. Na dit leuke gesprek heb ik aangeboden het briefje te overhandigen aan mevrouw, die daar ontzettend enthousiast op reageerde. De volgende dag hebben wij  daarom symbolisch afgesproken bij de plek van de vondst. Het was een hele leuke kennismaking, waarbij we nog even hebben gesproken over die dag zoveel jaren geleden. Het was een hele leuke ervaring!”

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant