Een werk van Rob Streng.
Een werk van Rob Streng. (Foto: aangeleverd)

Genieten van kunst bij Galerie De Kapberg

EGMOND AAN DEN HOEF - Galerie De Kapberg is blij iedereen weer galerie blij te kunnen maken met mooie kunst. Het werk van vier kunstenaars met heel verschillend werk laten dat zien. Door het risico van corona besmetting hebben ook wij maatregelen moeten treffen. Natuurlijk is de onderlinge afstand anderhalve meter en moeten het aantal bezoekers per keer beperkt worden. 

Mieke ter Brake kiest een onderwerp en ook de omgeving van dat onderwerp krijgt in het schilderij aandacht . Je zou Mieke een impressionist kunnen noemen. Zo verraden portretten meestal ook een deel van het interieur. Ze schildert vanaf haar 16e en heeft les gekregen van impressionist Ab Loots in Haarlem. Bij Ateliers 63 leerden David Kouwenaar, Arie Kater, Pieter Defesche en Edgar Fernhout haar goed kijken. Mieke exposeert regelmatig in en rond Amsterdam. 

Lies van der Sluis is beeldhouwer. Ze volgde de Rietveld Academie te Amsterdam, woont in Broek in Waterland en werkt in Monnickendam. Haar werk kenmerkt zich door helderheid in vorm en kleur. Een zekere vanzelfsprekendheid ontstaat zonder formele logica. Bij de totstandkoming van de beelden spelen behalve esthetische criteria, intuïtie en gevoel een grote rol. Zelf zegt ze: “In mijn werk worden chaotische flarden geordend en abstract ruimtelijk weergegeven. Ik zoek naar helderheid en eenvoud, waarbij wel een emotionele spanning moet blijven.”

Henk van Dam woont in De Woude, een eiland met rondom mooie weilanden, Maar een groot gedeelte van het jaar is hij in de Franse Herault, Ook dat is een inspirerende omgeving, getuige zijn serie werken over die regio. Hij laat ons circulades zien, kleine schilderijen van landschappen en dorpen. Henk schildert en tekent ook heel knap naaktmodellen. Vaak is de intentie van de relatie met het model zo groot dat hij meer bezig is karakter en uitstraling op het doek te krijgen dan dat hij anatomisch bezig is.

Rob Streng In het begin van zijn studie was hij al geboeid door abstractie en geometrische vormen, eenvoud in de volumes en functionaliteit van de ruimte. Na voltooiing van zijn opleiding is hij in de traditie van het minimalisme blijven werken. In tegenstelling tot de schilderijen van de anderen in de tentoonstelling is zijn werk heel strak met duidelijke kleurstellingen. Na zijn studie heeft hij als vormgever in Wenen en Bielefeld gewerkt.

De schilderkunst is altijd een onderdeel van zijn leven geweest en hij heeft diverse exposities gehouden.

De tentoonstelling is te zien van 3 juli tot en met 16 augustus op vrijdag-,zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl.

Meer berichten