Tweedeklassers halen een ijsje bij IJsExpressHeiloo.
Tweedeklassers halen een ijsje bij IJsExpressHeiloo. (Foto: STiP Fotografie )

PCC Heiloo doet er een schepje bovenop

HEILOO - Het is tijd voor vakantie, leerlingen worden uitgezwaaid. Op iedere school wordt van het einde van het schooljaar een feestje gemaakt. Bij het einde van dit schooljaar deed PCC Heiloo er een extra (ijs)schepje bovenop.

Na elkaar eerst maanden niet te hebben gezien, mochten de leerlingen van PCC Heiloo de afgelopen weken in groepen naar school komen. Op hun allerlaatste schooldag mochten de klassen voor het eerst weer met de hele klas compleet bij elkaar komen. Daar had iedereen zin in. Rob Baltus, directeur van PCC Heiloo: "Onze brugklassers keren na de zomer terug, maar de tweedeklassers stappen nu over naar een bovenbouwvestiging in Alkmaar. We wilden na de bijzondere afgelopen periode van dit afscheid toch een extra vrolijke gebeurtenis maken."

De leerlingen kwamen, geheel volgens RIVM-normen, gefaseerd binnen en werden per klas ontvangen in de aula. Daar ontvingen ze hun rapporten en blikten samen terug op het afgelopen schooljaar. Nadat de bel van de mooie klassieke Bedford van IJs Express Heiloo op het schoolplein had geklonken mochten alle leerlingen van een klas een lekker ijsje halen. Dat was dan tevens het startsein van de zomervakantie.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten