Foto: aangeleverd

Stan wint The Youngster Games PCC

HEILOO - Afgelopen maanden heeft er een intensieve samenwerking plaatsgevonden tussen de PCC, de Buurtsportcoaches en Jongerenwerkers uit Heiloo en onder andere is hier het project ‘The Youngster Games’ (TYG) uit ontstaan.

TYG Heiloo is een digitaal sport- en spelaanbod wat ontwikkeld is door zes studenten van Leisure & Eventmanagement van de Hogeschool Inholland in Diemen. Zij kregen de opdracht vanuit school om een ‘digitale belevenis’ te creëren en hebben het contact gezocht met de Buurtsportcoaches en Jongerenwerkers in Heiloo. De PCC omarmde het idee en is er actief mee aan de slag gegaan tijdens de eerste schoolweek van de scholieren!

De scholieren van de PCC mochten vrijwillig meedoen maar werden zeker gestimuleerd door de drie gymdocenten met als resultaat dat er 50 deelnemers waren. Drie dagen lang hebben zij zoveel mogelijk punten moeten verzamelen door het doen van verschillende sport- en spelactiviteiten, zoals bijvoorbeeld het beklimmen van de Kattenberg, op z’n kop een glas water drinken en je verkleden als een mummie. Het doel van de TYG is om jongeren op een actieve manier te stimuleren in de corona tijd en om de jongeren nog meer te stimuleren, waren er ook prijzen te verdienen.

Er was maar één grote winnaar en dat was Stan met maar liefst 214 punten! Nummer twee volgde met 208 punten en nummer drie met 188 punten. Dankzij Holland Sport, Jongerenwerk Heiloo en het PCC in Heiloo zijn The Youngster Games voor de zes Leisure studenten een groot succes geweest.

Meer berichten