Patricia Jonker-Dijkstra.
Patricia Jonker-Dijkstra. Foto: STiP Fotografie

BEDRIJF BELICHT: Raad Daad Nalaat

18 jun, 09:30 Algemeen Bedrijf Belicht

Een dierbare overlijdt, en dan…

Adres: Kennemerstraatweg 186, 1851 AW Heiloo; telefoon: 06-46600555; e-mail: Patricia@RaadDaadNalaat.nl; website: www.RaadDaadNalaat.nl

Patricia Jonker is de vrouw achter Raad Daad Nalaat. Op vrij jonge leeftijd verloor zij haar ouders. Haar moeder stierf na een kort ziekbed aan kanker. Haar vader was toen regelmatig werkzaam in Amerika en als enigst kind was Patricia degene die alles rondom het overlijden van haar moeder moest regelen.

Patricia: “Door alles wat op me afkwam en geregeld moest worden, kwam ik zelf niet aan rouwen toe. Toen mijn vader 20 jaar later ook kwam te overlijden stond ik er weer grotendeels alleen voor. Doordat mijn vader een groot deel van zijn leven in Amerika werkzaam was geweest, kreeg ik met Amerikaanse wet- en regelgeving te maken. Ook moest ik diverse bezittingen van mijn vader verkopen, zoals de auto, de boot en de woning. Wederom ging ik over mijn grenzen heen en nam en kreeg ik weer niet de kans om te rouwen.”

Met deze beweegreden heeft Patricia in januari 2020 de knoop doorgehakt en is ze begonnen met haar bedrijf 'Raad Daad Nalaat', drie elementen die Patricia zelf gemist heeft in de tijd na het overlijden van haar ouders.

Raad
“Als iemand een naaste heeft verloren, wordt diegene na de uitvaart geconfronteerd met vele vragen zoals: Welke instanties moeten er op de hoogte worden gebracht van het overlijden? Wat gebeurt er met de hypotheek en een eventuele overlijdensrisicoverzekering? Hoe zit het met opgebouwde pensioenen?

Daad
“Raad Daad Nalaat neemt werkzaamheden uit handen. Bijvoorbeeld het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen. Of het wijzigen en opzeggen van verzekeringen. Maar ook het informeren van (ex) werkgevers en instanties. Naast het opzeggen houd ik me ook bezig met het controleren of de instanties alles wel uitvoeren, bijvoorbeeld of een opgezegd abonnement ook daadwerkelijk stopgezet wordt.”

Nalaat
“Door het uit handen nemen van de enorme hoeveelheid werkzaamheden na een overlijden, krijgt een nabestaande tijd voor zichzelf, tijd om te rouwen. Na afloop krijgt degene een overzicht van alle gedane acties, zodat daar later op teruggevallen kan worden.”

Patricia is dus het persoonlijke aanspreekpunt. Zij regelt alles met organisaties en instanties. Voor de klant geen ellenlange gesprekken met derden maar gewoon met één persoon. “Ik werk met lokale ondernemers waaronder makelaars, uitvaartorganisaties (bijvoorbeeld Duin uitvaartzorg) en hypotheekadviseurs. Maar ik kan ook voor een nabestaande die bijvoorbeeld niet meer zelf kan of wil koken maaltijden regelen of zorgen voor bijvoorbeeld uitlaatservice van de hond. En indien een interieurverzorger of klusjesman gewenst is, ga ik daar voor de klant naar op zoek.”

Tot haar werkgebied behoort Heiloo en 10-15 kilometer rondom Heiloo.

Patricia is 7 dagen per week bereikbaar. Haar uurtarief is € 39 exclusief btw.

“Ik ben na het overlijden van mijn ouders tegen een enorme berg aangelopen en dat wens ik niemand toe. Daarom ben ik mijn bedrijf Raad Daad Nalaat gestart. Na het overlijden van een dierbare ben ik er voor de (administratieve) afwikkeling na de uitvaart.”

Tekst: Yvonne van Stiphout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief