Paul Ruiter vist graag tussen het groen.
Paul Ruiter vist graag tussen het groen. (Foto: STiP Fotografie)

Vissen populairder sinds coronavirus

HEILOO – In deze vreemde tijden van corona schrijft de landelijke media dat vissen ineens een stuk populairder is geworden. Penningmeester Paul Ruiter van hengelsportvereniging De Vroegte Wint ziet dat er in ons dorp ook veel meer wordt gevist. Wij treffen hem gewapend met hengel en visnet bij de siervijver aan Frederica’s Hof.

Paul: “Ik heb zelf het vissen geleerd van mijn vader en zijn vismaat Jan Mars. Ik geniet van bezig zijn in de natuur en het één worden met de natuur. Ook de rust die vissen met zich meebrengt vind ik heerlijk. Ik geniet van het groen om me heen en de fluitende vogels. Vissen is een mooie manier van buiten zijn.”

De hengelsportvereniging heeft dit jaar het ledental snel zien stijgen. “Eind 2019 telde onze vereniging 1000 leden en half maart van dit jaar zaten we al op 50 nieuwe leden. Landelijk zijn er dit jaar al 19.000 leden bijgekomen. Hengelsport Nederland is na het voetbal de grootste vereniging met 541.000 leden. En vissen is ook nog coronaproof. Ieder zijn eigen stek en binnen de 1,5 meter van elkaar kom je niet, want het is juist de bedoeling dat de vissers wat verder van elkaar afzitten. Ik zie hier in Heiloo ook veel jonge kinderen vissen. Natuurlijk mag er alleen gevist worden met een vispas. Deze is niet alleen geldig in Heiloo, waar je in alle vijvers mag vissen, maar ook landelijk. Daar mag in 90% van de wateren gevist worden met zo’n pas. Momenteel is het wel een ‘gesloten tijd’ om op snoek en baars te vissen. Deze ‘lockdown’ duurt tot 30 mei. Natuurlijk moeten vissers zich wel aan gedragsregels houden. Het plekje waar men vist moet schoon achtergelaten worden, men moet op teken letten en 1,5 meter afstand houden van elkaar. Als we dat laatste in acht nemen komt het goed. Uiteindelijk hebben wij de luxe dat vissen nog mag in vergelijking met andere landen,” aldus Paul.

Wie een vispas wil aanvragen, kan dat doen op www.vispas.nl

En wil je lid worden van de hengelsportvereniging De Vroegte Wint of wil je meer informatie, kijk dan op www.devroegtewint.mijnhengelsportvereniging.nl

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten