Marion Overmeer
Marion Overmeer Foto: aangeleverd

Een brief aan de familie

Algemeen

HEILOO - Marion Overmeer uit Heiloo, intensivecareverpleegkundige in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar, schreef recht uit haar hart een brief aan familieleden van coronapatiënten.  Misschien heb je deze brief al in de Uitkijkpost van 15 april jl. gelezen. We vinden de boodschap echter te mooi, om niet ook nog even online te delen.

Lieve familie,

Mijn naam is Marion en ik ben intensivecareverpleegkundige in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar.

Ik richt me speciaal tot de familie van alle coronapatiënten van wie een familielid in het ziekenhuis ligt. Sommigen op de corona-afdeling en sommigen op de intensive care.  Ik wil u laten weten dat ik ongelofelijk met u meeleef. Wat moet het zwaar zijn dat u niet op bezoek mag komen bij uw lief, uw vader, uw moeder, uw kind, uw maatje. Het moet als een nachtmerrie voelen. De machteloosheid lijkt me een hel. Een niet te bevatten crisis.

Lieve familie, weet dat wij, verpleegkundigen, met liefde en aandacht voor uw geliefde zorgen. Naast alle techniek als een beademingsmachine, monitor, infusen, vele medicijnen via pompen en soms zelfs een dialyseapparaat, wassen wij het lichaam van uw geliefde meerdere keren per dag, poetsen wij de tanden, wassen wij de haren en ja… we houden ook de hand van uw geliefde vast.  Wij spreken ze moed in en laten blijken dat wij er voor ze zijn. Wij denken aan jullie, lieve familie, en dragen jullie een warm hart toe. Mijn hart huilt vanwege het verdriet dat ik zie bij u.

Lieve familie, houd moed! Uw familielid vecht. Wij vechten met ze mee. Houd moed en houd vol!

Warme groeten, Marion

Paarse hartjes
De lievelingskleur van Marion is paars, daarom staat ze ook met een paars hartje op de foto. Een oproep aan alle kinderen in Heiloo: teken op alle stoepen en pleinen in Heiloo met stoepkrijt paarse hartjes, als ode aan de zorg! Hoe mooi zou dat zijn?

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant