Foto: aangeleverde foto.

Geniet het hele jaar door van je tuin met deze tips

HEILOO - Als je een mooie tuin hebt, wil je hier natuurlijk het hele jaar door van genieten. Ben je benieuwd hoe je in elk seizoen optimaal plezier van je tuin hebt? Hieronder vind je per jaargetijde de perfecte tip.

In de zomer
Tijdens een hittegolf of op zomerse dagen wordt het al snel te warm in je huis en tuin. Bewaar daarom de koelte in huis met screens of andere zonwering, zoals een uitvalscherm. Het voordeel van een knikarmscherm is bovendien niet alleen dat het fris blijft in huis, maar dat je ook een schaduwrijk plekje creëert op je terras. En in de schaduw kun jij mooi een boek lezen, drankje drinken én genieten van de tuin.

In de herfst
Met een mooie vuurkorf of vuurhaard geniet je ook in de herfst optimaal van je tuin. Dankzij een vuurkorf of vuurhaard blijf je namelijk lekker warm en creëer je meteen een gezellige sfeer. Plaats de vuurkorf of vuurhaard dus op een beschut plekje, zet wat tuinstoelen in de buurt en kruip lekker samen met je geliefde onder een dekentje bij het vuur. Een kopje warme chocolademelk of een glas wijn maakt de sfeer compleet.

In de winter
In de winter blijf je waarschijnlijk het liefst binnen. Maak daarom een mooie tuinkamer, waar je ook als het flink vriest warm, droog en gezellig zit. Vanuit de tuinkamer geniet je bovendien van een uitzicht op je winterse tuin, zonder naar buiten te hoeven. De tuinkamer is tot slot een ideale plek om te gebruiken als studeerkamer, werkkamer of hobbykamer. Zo heb je er het hele jaar door plezier van.

In de lente
In de lente kun je niet wachten tot je weer naar buiten kunt. Met een overkapping, zoals een veranda of pergola geniet je dan ook van de eerste zonnestraaltjes. Ook als het buiten nog wat fris is, zit je immers beschut onder je overkapping. Richt de overkapping vervolgens gezellig in, bijvoorbeeld met de eerder genoemde vuurkorf of vuurhaard. Je zult zien dat je van de tuin én de overkapping optimaal geniet.

Meer berichten