De voorleesknuffel Moppereend, het toepasselijke kadootje bij lidmaatschap voor de jeugd van 0-6!
De voorleesknuffel Moppereend, het toepasselijke kadootje bij lidmaatschap voor de jeugd van 0-6! (Foto: aangeleverd)

Nationale Voorleesdagen 2020

HEILOO - De Nationale Voorleesdagen komen eraan! Van 22 januari tot en met 1 februari staat het voorlezen aan baby's, peuters en kleuters centraal. Natuurlijk uit het Prentenboek van het Jaar, 'Moppereend'. Maar ook uit de Prentenboeken Top Tien en nog veel meer mooie titels.

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers
Speciaal voor kinderen (0-6) en hun ouders, verzorgers en opvang, verzorgt Bibliotheek Heiloo diverse leuke activiteiten.

Zondag 2 februari, 11.00 uur: Theatervoorstelling 'De mopperkont'
Eend zegt NEE, hij wil niet spelen met zijn vrienden. Hond Teun blaft: "Kom spelen met de bal." Haan kukelt: "Laten we gaan vliegeren." Schildpad Stoffel mompelt iets over mooie zeepbellen terwijl Geit smakelijk staat te eten. Maar eend zegt NEE. Totdat… Nee dat vertellen we nog niet, dat moet je gewoon zelf gaan beleven.

Kaarten à € 6,- zijn te reserveren bij Stichting Potitco via www.potitco.nl incl. limonade en koffie/thee. De voorstellingen duren ongeveer 40 minuten.

Deze voorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2020: Moppereend.

Elke woensdag, 10.00 uur: Voorlezen bij de Hema Voorleesbieb
Komen jullie ook luisteren naar het voorlezen op het pleintje bij de Hema? De bibliotheek heeft er veel leuke boeken voor de kleintjes. Vrijwilligers lezen die graag voor.
Of kies met je kind een boekje uit om samen te lezen. Mooi te combineren met een bezoek aan winkelcentrum 't Loo en de weekmarkt! En… de (groot)ouders worden door de Hema getrakteerd op een kopje koffie of thee (d.m.v. een waardebon). Natuurlijk wordt op woensdag 22 januari ook het Prentenboek van het Jaar Moppereend voorgelezen.

Elke woensdagmiddag en vrijdagochtend: voorlezen en spelen
De wekelijkse voorleesuurtjes voor kleuters (op woensdag om 14.30 uur) en voor peuters (op vrijdag om 10.30 uur) in de bibliotheek staan in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Kom gezellig langs!

Waarom is voorlezen zo belangrijk?
Voorlezen bevordert het leesplezier, zorgt voor een grotere woordenschat en draagt bij aan een goede taalontwikkeling. En natuurlijk is het heerlijk om samen van een boek te genieten. Dagelijks voorlezen vormt daarmee een goede basis voor het latere lezen.

Meer berichten