Een deel van een werk van Frans Peeters.
Een deel van een werk van Frans Peeters. (Foto: aangeleverd)

Jubileumtentoonstelling De Hanswijk

EGMOND AAN DEN HOEF - Het 50-jarig jubileum van dorpshuis De Hanswijk in Egmond aan den Hoef is de aanleiding om in 2020 twee exposities te organiseren met exposanten uit de afgelopen twintig jaar.

Het dorpshuis biedt schilders en fotografen, die vaak niet in een galerie hun werk kunnen laten zien, een podium om hun werk aan een groter publiek te vertonen. De wanden worden drie tot vier keer per jaar van nieuwe werken voorzien.

Van 1999 tot 2019 heeft een scala aan divers werk de zalen en het bargedeelte verfraaid. Deze eerste tentoonstelling laat een doorsnede zien van deze kunstwerken. In deze tentoonstelling is het Egmondse strand- en dorpsleven, bloemen, portretten, de toneelvereniging Flierefluiters en nog veel meer te zien tot 27 juni 2020. Na de zomer zal een tweede tentoonstelling met andere exposanten uit de voorbije jaren worden georganiseerd.

De tentoonstelling zal worden geopend op zondag 19 januari om 15.00 uur door Jan Houtenbos, voormalig wethouder van de gemeente Bergen. Iedereen is daarbij van harte welkom. Verder is het werk ook tijdens de openingsuren van het dorpshuis te bezichtigen. Het dorpshuis is gevestigd aan Hanswijk 1 in Egmond aan den Hoef.

Meer berichten