Wethouder Opdam en Anita van Breugel aan de voet van de schoorsteen bij het nieuwe informatiebord.
Wethouder Opdam en Anita van Breugel aan de voet van de schoorsteen bij het nieuwe informatiebord. (Foto: STiP Fotografie)

Informatiebord onthuld aan de voet van de schoorsteen

HEILOO - Woensdagavond 11 december onthulden wethouder Rob Opdam en beleidsmedewerkster cultuurhistorie Anita van Breugel een informatiebord aan de voet van de schoorsteen op het Melco terrein.

Op het bord is een stukje geschiedenis te lezen over het terrein waar ooit een melkfabriek met zijn schoorsteen stond. Wethouder Opdam: "De schoorsteen is een gemeentelijk monument. Hij is helemaal opgeknapt en de onderste treden aan de buitenkant van de schoorsteen zijn omhoog gebracht zodat het heel er moeilijk wordt om hem te beklimmen. Ik ben blij dat hij is blijven staan ook al waren de meningen hierover verdeeld. Ook binnen het college waren we het niet allemaal eens. Ook ben ik blij met het informatiebord. Want is het niet mooi dat als mensen langs deze schoorsteen lopen, zij hier iets kunnen lezen over de geschiedenis van dit terrein."  Het bord is één van de vele borden die al in onze gemeente bij belangrijke objecten of gebouwen staan.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten

Wat vindt u?

Sinds de coronacrisis brengt Uitkijkpost zogenaamde coronapagina's in de krant, met daarin lokale verhalen over corona. Hoe waardeer jij deze pagina's?



Reageren!