Dido Bloedjes en Luna Jardez bij de inname van de goederen voor de voedselbank.
Dido Bloedjes en Luna Jardez bij de inname van de goederen voor de voedselbank. (Foto:STiP Fotografie)

Springschans zamelt voedsel in voor Voedselbank Alkmaar

HEILOO - Bij OBS De Springschans, aan de Breedelaan 6, worden tot en met 16 december voedings- en verzorgingsmiddelen ingezameld. Deze goederen worden op 17 december aan de Voedselbank Alkmaar overhandigd. Hiermee hoopt de school een bijdrage te doen om de minderbedeelden in onze samenleving met kerst iets extra's te geven.

Op maandag 9 december, de eerste dag van de inzameling, zijn Dido (11) en Luna (11) uit groep 8 druk bezig met de gebrachte goederen in de juiste doos te doen. Ieder jaar doet de school een inzamelingsactie. Maar dit keer bedachten de twee meiden dat het grootser aangepakt moest worden. Dido: "Ik heb de Uitkijkpost gebeld om te vragen of jullie aandacht aan dit project kunnen schenken zodat niet alleen de ouders van onze school maar iedereen in Heiloo van onze actie af weet. Zo hopen we nog meer in te zamelen."

Wilt u meedoen aan deze actie en gunt u uw minderbedeelde medemens iets extra's met de kerstdagen? Doe dan een kleine bijdrage in de vorm van iets te eten (in verpakte vorm en een wat langer houdbaar product) of een lekker verzorgingsproduct. En breng dit naar OBS De Springschans, Breedelaan 6 .Van half 9 tot 9 uur staan Dido en Luna klaar om uw gift in ontvangst te nemen.

Tekst: Yvonne van Stiphout  

Meer berichten

Wat vindt u?

Sinds de coronacrisis brengt Uitkijkpost zogenaamde coronapagina's in de krant, met daarin lokale verhalen over corona. Hoe waardeer jij deze pagina's?Reageren!