Sinterklaasactiviteiten in 't Loo.
Sinterklaasactiviteiten in 't Loo. (Foto: aangeleverd)

Heiloo viert Sinterklaas

HEILOO - Donderdagavond was het eindelijk zover, het heerlijke avondje is gekomen. Aan de voorpret kon het in ieder geval niet liggen.

Sinterklaas bezoekt basisschool de Springschans
Op zijn paard Ozosnel bracht Sinterklaas op 4 december, met zijn pieten, een bezoek aan basisschool de Springschans in Heiloo. Sint en zijn pieten werden 's morgens warm onthaald door alle kinderen op het schoolplein. Er werd prachtig gezongen. En na een welkomst woord door het hoofd van de school, Gijs Nolet, deed Sinterklaas een bezoek aan elke klas. Alle ingestudeerde liedjes, atletieknummers en breakdancevoorstellingen heeft Sinterklaas mogen aanschouwen en zijn door de pieten beloond met ongelooflijk veel strooigoed. Alle kinderen hebben ontzettend genoten, kijken terug op een letterlijk heerlijke ochtend en hopen Sinterklaas en zijn pieten volgend jaar weer te mogen ontvangen. Namens de Springschans, hartelijk dank Sinterklaas.

OBS De Meander
Sinterklaas kwam met de Sinttrein aan op OBS de Meander. Wie 3 december rond half 9 door Heiloo reed kwam hem misschien al tegen: de Sinttrein van 'De Batavier'. De treinreis naar Apeldoorn was dit jaar zo goed bevallen dat Sinterklaas en de Pieten dit jaar ook de trein namen naar obs Meander. Voor de school stonden de kinderen al enige tijd liedjes te zingen toen de trein aan kwam gereden. Het was een ontzettend feestelijk gezicht met Sinterklaas en de Pieten in de trein. Eén Pietje zat zelfs op het dak. Conducteur Johan (meester Johan van groep 8, red.), zorgde ervoor dat de trein bijna op de goede plek tot stilstand kwam.

Radboudschool Heiloo
Ook op de Radboudschool in Heiloo werd Sinterklaas gevierd. Meester Loek mocht even op de stoel van Sint want Pieten hadden een gedicht voor hem, omdat hij bijna met pensioen gaat. Is dat niet leuk? En traditiegetrouw beklom Piet nog het dak! Onder-, midden- en bovenbouw hadden allemaal een lied ingestudeerd, dat natuurlijk voor Sint gezongen werd. Daarna bezocht Sint de lagere groepen en mochten die leerlingen in de schatkamer van Sinterklaas een cadeautje uitzoeken. In de hogere groepen stonden 's morgens vroeg de mooiste surprises in de klas al op de leerlingen te wachten. Al met al een mooi Sinterklaasfeest.

H.V. de Terriërs
Ook was er woensdag een groots Sinterklaasfeest bij de Terriers. Er waren meer dan 200 kinderen aanwezig, met daarnaast nog alle broertjes, zusjes en ouders. 

Winkelcentrum 't Loo
In Winkelcentrum 't Loo werden er onwijs veel activiteiten georganiseerd. Hel veel kids hebben hier genoten. 

Voor nu wensen de pietjes van het Pietenhuis van 't Loo heel Heiloo een fijne sinterklaasavond. Ga jij vanavond Sinterklaas vieren? 

Meer berichten