Wereldwijd worden er op de tweede zondag in december, om 19.00 uur lokale tijd, kaarsjes aangestoken om overleden kinderen te herdenken.
Wereldwijd worden er op de tweede zondag in december, om 19.00 uur lokale tijd, kaarsjes aangestoken om overleden kinderen te herdenken. (Foto: Pixabay)

8 december WereldLichtjesDag Heiloo

HEILOO – Op zondag 8 december vindt vanaf 18.00 uur in de Witte Kerk in Heiloo voor de zesde keer WereldLichtjesDag plaats, de jaarlijkse herdenking voor overleden kinderen. De kerk wordt zowel binnen als buiten sfeervol aangekleed, met onder andere lichtobjecten van kunstenaarscollectief CAKtwo. Nieuw dit jaar is een kleine informatiemarkt rondom herdenken en rouwverwerking.

Ieder jaar worden, overal ter wereld, op de tweede zondag in december op Worldwide Candle Lighting om 19.00 uur plaatselijke tijd, kaarsjes aangestoken om overleden kinderen te herdenken. Het is niet belangrijk hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Dit ritueel brengt een golf van licht in beweging die de aarde gedurende 24 uur letterlijk en figuurlijk iets lichter maakt.

Iedereen die in een intieme sfeer samen wil herdenken, is van harte welkom vanaf 18.00 uur in de Witte Kerk.

Om 18.45 uur begint de bijeenkomst, de namen van overleden kinderen worden gezongen, de kaarsjes worden om 19.00 uur aangestoken en naast muziek zullen er troostrijke woorden klinken. Bovenal is er ruimte om samen stil te staan en te herinneren. Het thema van deze avond is 'Lichtstraal'. De livemuziek wordt verzorgd door Suddenly Years Align-SYA en Onder de maan. Na de bijeenkomst is er volop gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Programma
18.00 uur: Kerk open; start informatiemarkt
18.45 uur: Aanvang herdenking
19:00 uur: Lichtritueel
19.45 uur: Napraten met koffie/thee; informatiemarkt

Meer berichten