Ook de baasjes genieten tijdens het hondenzwemmen.
Ook de baasjes genieten tijdens het hondenzwemmen. (Foto: STiP Fotografie)

Het Baafje sluit seizoen af met hondenzwemmen

HEILOO - Maandagavond 9 september vond in Zwembad Het Baafje de traditionele afsluiting van het zwemseizoen plaats. Vele honden waren met hun baasjes naar het zwembad gekomen om een frisse duik te nemen.

Het zwemseizoen bij Zwembad het Baafje is weer ten einde. Jan Oostindie kijkt terug op een mooi maar apart seizoen. Tijdens het begin van het seizoen liet het weer het afweten. Met moeite kon op 21 juli worden gemeld dat de 25.000ste bezoeker binnen was. Door de hittegolf was de 40.000ste bezoeker al snel een feit, op 5 augustus kon dit worden gemeld. Dat ook de 50.000ste bezoeker ontvangen mocht worden, op 28 augustus, was niet verwacht. De tweede hittegolf was daar de reden van. In totaal zijn dit seizoen zo'n 53.000 bezoekers bij het zwembad geweest. Al met al een goed seizoen volgens Jan. "Ik ben trots dat we weer zoveel bezoekers mochten ontvangen. Het was een top seizoen met leuke collega's. Ook ben ik blij met de bomen die geplaatst zijn in de buurt van het uitgiftepunt van het ijs. Ook de gecreëerde schaduwplekken zijn succesvol." Jan ziet dat de verkoop van de abonnementen dit jaar weer omhoog is gegaan. Ook de losse verkoop was gigantisch. "Mensen komen van heinde en ver, uit heel Noord-Holland. De oudere jeugd komt toch wel voor de duikplank en ook komt men graag voor het unieke 50 meter bad. Zowel de duikplank als het 50 meter bad is bijna nergens," aldus Jan.

Toekomst

Kijken we vooruit dan zal het zwembad tijdens het seizoen 2020 er nog net zo uitzien als dit jaar. Maar als alles goed gaat en de gemeenteraad akkoord gaat met de investering van een paar ton in Zwembad Het Baafje dan zal in september 2020 worden begonnen met een grondige renovatie. Een grote renovatie dat een groot gebied beslaat. Het gaat om het entreegebied, het kleedgebied, het horecagedeelte en de badmeesterpost. De huidige individuele kleedhokjes kunnen worden vervangen door een kleiner aantal prefab kleedcabines. Nieuwe sanitaire units zouden in dezelfde stijl gebouwd kunnen worden. Verder zouden de kiosk en het uitgiftepunt voor het ijs kunnen worden gecombineerd op een centrale plek. Als voordelen worden in het plan genoemd dat er betere zichtlijnen zijn waardoor de sociale controle en de veiligheid beter worden, dat er minder personeel nodig is en dat de schoonmaakwerkzaamheden minder tijd kosten. De exploitatie blijft in handen van Sport Servicepunt Langedijk, het college van burgemeester en wethouders wil de overeenkomst met zes jaar verlengen met ingang van 2020.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!