Truckrun niet door Heiloo

HEILOO - Het hoge woord is eruit. De organisatie van de truckrun die Stichting Globetruckers Zaanstreek iedere twee jaar organiseert, krijgt geen ontheffing om op 21 september over de Stationsweg in Heiloo te rijden. 

Dit laat Melgert Rink, secretaris van Stichting Globetruckers weten.  Het antwoord was al eerder nee, waarop de Globetruckers een handtekeningenactie begonnen bij de bewoners van de Stationsweg. Met succes want uiteindelijk konden zij 56 handtekeningen aan de betreffende wethouder Rob Opdam overhandigen. Opdam - overvallen door zoveel handtekeningen - zegde toe het opnieuw te zullen bespreken in de raad. Dit leidde echter niet tot een andere uitspraak. 

Een grote tegenvaller en teleurstelling voor de organisatie van de truckrun die naar eigen zeggen nu met de rug tegen de muur staat. De wethouder heeft wel toegezegd zich in te zullen spannen om gemeente Alkmaar zover te krijgen dat de stoet van zo'n 100 vrachtwagens over de Randweg mag rijden.

Truckrun
Stichting Globetruckers Zaanstreek organiseert de truckrun voor bewoners van de Hartekampgroep, waar mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking wonen. Dit jaar vindt de truckrun plaats op 21 september. De chauffeurs van de trucks halen de bewoners op bij Harteheem in Heemskerk, waarna de trucks in colonne via Castricum, Limmen, Heiloo, Egmond en Beverwijk weer terug naar het startpunt zouden rijden.  Deze route is nu dus nog onzeker. 

Eerder reageerde wethouder Opdam in een reactie als volgt op zijn besluit om geen ontheffing te geven: "Er geldt een vrachtwagenverbod op de Stationsweg, Kerkelaan en Zevenhuizerlaan. Dit is mede ingesteld op verzoek van de bewoners, om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in deze drukke straten te waarborgen. Het vrachtverbod is begin dit jaar ingegaan. Daarnaast zijn er de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang op de Vennewatersweg. Dit zorgt voor extra verkeer op de al drukke Stationsweg, maar ook voor extra drukte op andere wegen in Heiloo. Een vrachtwagencolonne door deze verkeersader is daarom niet wenselijk.

Omdat wij het initiatief een warm hart toedragen hebben wij een alternatieve route aangedragen, zodat deze gewoon door kan gaan. Wij begrijpen inmiddels dat de organisatie deze route niet ziet zitten en de Stationsweg in de route wil houden. Zij hebben daarvoor handtekeningen van 'geen bezwaar' bij de bewoners van de Stationsweg opgehaald. Deze hebben wij nog niet ontvangen.

Wij wachten dit af en maken daarna nogmaals een afweging. Daarbij staat de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van de bewoners van de Stationsweg, maar ook van de bewoners van omliggende wegen voorop", aldus de wethouder.

Voor de organisatie en deelnemers van de truckrun 2019 is het dus nog even afwachten of de truckrun door kan gaan. 

Meer berichten