Foto: aangeleverd
10 vragen aan...

Tien vragen aan... Anna Manjoero

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en getogen op de Westerweg in Alkmaar. Na het VWO op de scholengemeenschap Noord - Kennemerland ben ik naar Amsterdam verhuisd en heb daar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gedaan. Fantastische opleiding, heel breed, je kunt er veel kanten mee op. Ik wilde al heel jong gymjuf worden en dat werd ik dan ook op mijn oude middelbare school. Veel later heb ik mij gestort op het begeleiden van topsporters op school ( Loot-leerlingen) dat was echt helemaal mijn ding! Ik heb nu nog steeds veel kontakt met een aantal leerlingen uit die tijd!

2. Wat wilde je worden als kind?
Profvoetbalster! Alleen was dat in mijn jeugd absoluut onmogelijk. Ik heb nog wel stiekem meegedaan in lagere schoolteams,verkleed als jongetje natuurlijk. Ik kan nu ook wel een beetje jaloers kijken naar het damesvoetbal van het Nederlands team. Geweldig, dat die dames nu hun geld kunnen verdienen met hun hobby. Stefanie van der Gracht heeft ook nog op het Willem Blaeu haar schooldiploma gehaald,leuk als je haar nu op het WK ziet spelen.

3. Wat is jouw " guilty pleasure" ?
Dropjes! Lekker woensdag halen bij Erik op de markt.

4. Wat is voor jou geluk?
Gezondheid van mijn familie! Pas als je zelf een aantal vervelende dingen hebt meegemaakt, weet je hoe kwetsbaar je als mens bent en hoe blij je moet zijn met alle leuke dingen in het leven. Bij ons in de keuken hangt een spreuk: "wacht niet op een mooie dag, maar maak er 1 " .

5. Van welke kleine dingen word je blij?
Ik word erg blij,als ik op een sportveld naar mijn kleinzoons aan het kijken ben. Sporten loopt als een rode draad door mijn leven, zelfs bij de kleinkinderen nog!

6. Wat is jouw passie?
Na alle vorige vragen lijkt mij dit een overbodige vraag, maar ook muziek speelt een belangrijke rol! Heerlijk om naar muziek te luisteren of het nu op de radio is of bij concerten! Ik heb een brede muzieksmaak,dus er is altijd wel iets wat ik mooi vind! Namen? Beatles,Crowded House,Venice,Toto ,Jackson Brown,Bruno Mars....

7. Welke maatschappelijke probleem raakt je?
Eens per week doe ik vrijwilligerswerk op de gesloten afdeling van de Platanenhof in Alkmaar. Ik ben er terecht gekomen nadat mijn moeder daar een aantal jaren had gezeten. In de afgelopen jaren zie ik de verzorging achteruit hollen! Dat heeft niet eens zozeer te maken met de kwaliteit van de verzorging,maar meer nog met het aantal verzorgsters dat nog beschikbaar is.Altijd te kort hulpverleners! Daar wil ik voor vechten,meer handen in de zorg!

8. Wat is voor jou de mooiste plek in Heiloo?
De kapschuur in onze achtertuin. Heerlijk plekje,om in alle rust een boekje te lezen!

9. Wie zou je voor een dag willen zijn?
Estefana Polman! Ik heb jaren gehandbald,omdat ik niet op voetbal mocht! Verder dan Jong Oranje kwam ik niet,dus het lijkt mij wel leuk een dagje handbalinternational te zijn in deze tijd!

10. De persoonlijke vraag van Peter Vennik: "Waar komt jouw ongebreidelde interesse voor sport vandaan? Genetisch bepaald of gevormd?"
Beide denk ik Peter. Mijn ouders waren wel sportief,maar niet erg getalenteerd volgens mij. Zij waren wel enorme sportliefhebbers. Mijn vader zei ook altijd tegen mij: Als je toch niet van sport houdt..... Hij zou ook zeker alle sportzenders op zijn televisie hebben,net als wij trouwens! Ik merk,dat onze dochter en haar kinderen met hetzelfde virus zijn besmet!

Ik geef de vragen door aan Paul Warren. Mijn persoonlijke vraag aan Peter is:
"Paul je bent, zoals veel mensen weten, heel veelzijdig. Maar wat ik zou willen weten van je: wat doe je toch iedere keer als vrijwilliger in de Eilandspolder?"

Meer berichten