Foto: aangeleverd
10 vragen aan...

Tien vragen aan... Tien van der Weide

1. Waar ben je geboren en getogen?
In Heerenveen, Friesland ben ik geboren en opgegroeid. Na de middelbare school ben ik op kamers gegaan in Groningen en ben na het afronden van mijn opleiding Fysiotherapie naar het 'wilde westen' van het land verhuisd. Na 15 jaar in Haarlem ben ik in 2014 met man Thijs en dochter Pip, nu 9, in Heiloo komen wonen. Mijn man heeft een deel van zijn jonge jeugd hier doorgebracht en wilde graag weer terug naar het dorp waar hij goede herinneringen heeft liggen.

2. Wat is jouw 'guilty pleasure'?
Zoute of harde zwarte drop (daar mag je me zelfs voor wakker maken).

3. Wie zou je voor een dag willen zijn?
Ik zou graag een dag onze kat, Jackie willen zijn. Het lijkt me zó leuk om een dag zijn routes te lopen, zijn uitdagingen aan te gaan en zijn gedachten en intuïtieve impulsen te kunnen ervaren en niet te vergeten heerlijk buiten in het zonnetje op tafel liggen slapen, geaaid te worden en twee keer per dag geroepen worden om te eten.

4. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
De huidige wereld vol prikkels. Onder andere door alle digitale schermpjes, de continue stroom van voortgang zonder pauzes, van alles te willen en moeten en de duimen te willen krijgen van hun omgeving op socialmedia. Hierdoor zien mensen door de bomen het bos niet meer. Ik bedoel daarmee dat mensen hierdoor geneigd zijn en hun eigen pad niet meer te herkennen en te volgen. Het lijkt haast of je eerst ziek moet worden voordat je dit beseft en je weer authentiek kan zijn.

5. Wat wilde je worden als kind?
Ik leef erg met de dag en hou van ontdekken en luister en kijk graag om me heen. Zo kom ik op mijn pad van alles tegen en maak dan steeds de keuze om die richting op te gaan of niet. Zo heb ik geen lange termijndoelen nodig, behalve dat ik goed voor mijzelf en naasten zorg en in balans en in beweging blijf op alle vlakken. Zo werd ik ooit als fysiotherapeut in loondienst voor de positie van vestigingsleider gevraagd. Daar ben ik ingestapt, maar dat paste niet bij mij. Ik stuitte op een vacature van BoFit als coach in de natuur. Ook ging ik alleen even wat informatie vragen bij Fitnesscentrum Heiloo en opeens had ik daar mijn fysiotherapiepraktijkje.

6. Wat is jouw belangrijkste eigenschap?
Ik heb niet 1 belangrijkste eigenschap. Tegen mijn coachklanten zeg ik vaak dat elk mens zeker 15 belangrijkste eigenschappen/ kwaliteiten/ talenten heeft waarbij je de keuze hebt welke je op welk moment gebruikt… Dus de belangrijkste eigenschap tijdens stress is een hele andere dan tijdens een feestje of als ouder.

7. Wat is jouw passie?
Dat klinkt een beetje gek misschien, maar ik vind dat het leven van je eigen leven je passie hoort te zijn. Vanuit die passie kun je al je activiteiten uitvoeren en van betekenis zijn.

8. Wat is voor jou de mooiste plek van Heiloo?
Naast ons fijne Heilooër punthuisje met haar wilde bloementuin, vind ik het witte kerkje het leukste gebouw om te zien en de "geheime doorgang" van het heiloerbos naar het Maalwater ook wel heel speciaal. Ik klim daar graag over het hek en loop dan tussen de schapen langs de molen (is wel een officieel wandelpad hoor).

9. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Ik heb regelmatig zichtbare en onzichtbare tranen. Soms van blijdschap, vaak bij ontroering & afscheid en natuurlijk ook bij leed, geweld & verdriet. Oh ja, ook na spanning. Huilen is dan mijn manier van ontladen.

10. De persoonlijke vraag van Mirjam Brouwer de Koning:
"Wat heeft jou gedreven om mensen te helpen bij het vinden van balans tussen lichaam en geest? Hoe zie je wat mensen nodig hebben op dit gebied? Dat is voor iedereen anders, toch?"

Dat zijn 3 interessante vragen, Mirjam. Iets in mij vindt het zó belangrijk dat elk mens in zijn kracht mag zijn of komen én zijn/ haar eigenwaarde erkent. Dat is mijn drijfveer. De voorwaarden scheppen zodat de interne puzzelstukjes op zijn plaats kunnen vallen is zo leuk en dankbaar werk. Zowel lichamelijk als vanuit gedachten en emoties zijn er bij elk mens andere ingangen om bij de kern en de toegang tot oplossingen te komen. Hoe ik die zie en herken: ik weet het niet precies, maar ik zie, luister en voel en weet dan wat er eerst nodig is en dan komt er vanzelf beweging in de goede richting zodat de ander de regie over zijn/haar eigen leven weer kan nemen.

Ik geef de vragen door aan mijn Buurman Peter Vennik. Mijn vraag aan Peter is:
"Als geboren en getogen Heilooër, wonend in je ouderlijk huis ben ik benieuwd wat jouw gedachten en emoties zijn als jij in de ochtend in alle vroegte door Heiloo naar de bakker fietst."

Meer berichten