Foto: aangeleverd.
10 vragen aan...

10 vragen aan... André Nobel

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en opgegroeid in Gouda. Ik heb mijn vrouw leren kennen in Zaandam en na een aantal jaren rond te hebben gezworven in Noord-Holland zijn we uiteindelijk neergestreken in het mooie Heiloo.

2. Wat is voor jou geluk?
Geluk is samen zijn met mijn gezin/familie en lekker uit eten gaan.

3. Wie zou je voor één dag willen zijn?
Ik zou voor één dag Mark van Bommel willen zijn. Ik hou erg van voetballen en zou graag een keer een training willen geven aan een topclub en daarna het liefst ook de wedstrijd willen coachen. Maar dat wordt toch lastig in één dag...

4. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Het probleem dat we met z'n allen aan plastic verslaafd zijn geraakt. Dat heeft grote negatieve gevolgen voor het milieu, oftewel onze leefomgeving.

5. Wat is jouw belangrijkste eigenschap?
Mijn belangrijkste eigenschap is dat ik mijn afspraken nakom. Ik merk dat ik het ook belangrijk vind dat anderen hun afspraken nakomen en kan me er best wel aan ergeren als dit niet gebeurt.

6. Wat betekent geld voor jou?
We hebben met z'n allen een systeem opgebouwd waarin we niet meer zonder geld kunnen leven. Dus geld is in de eerste plaats iets wat je nodig hebt voor je onderhoud. Daarnaast vind ik het belangrijk niet alles voor mezelf te houden maar ook te geven waar gebrek is. Wat mij dan weer fascineert is dat ik merk dat het lastiger is om een tientje in de collectebus te doen dan het uit te geven voor iets leuks voor mijzelf.

7. Wat zoek je op reis?
Rust, andere omgeving, natuur, meer tijd voor elkaar, reflectie. Oftewel de dingen waar je in het dagelijkse leven wat minder tijd voor hebt/neemt.

8. Wat is voor jou de mooiste plek van Heiloo?
De mooiste plek van Heiloo vind ik mijn achtertuin. Ook loop ik, tijdens een blokje om, graag even door het bos bij Onze Lieve Vrouwe ter Nood om de gekte van het alledaagse even achter me laten. Heerlijke plek vol rust en groen.

9. Van welke kleine dingen word je blij?
Ik word blij van een heerlijk tochtje op mijn mountainbike met mijn zwager en een vriend. Ook ga ik met veel plezier zaalvoetballen met mijn team van HZV-VE1. Ik word ook blij als ik een mooie (zelfgemaakte) kaart krijg van een van mijn drie dochters waarop ze iets geschreven hebben wat recht uit hun hart komt.

10. Vraag van Marieke Kwast aan André:
"Hoe bevalt het ondernemerschap binnen de regio?"
Allereerst is het erg fijn om niet elke dag in de file te hoeven staan. Ik ben met enkele minuten bij mijn bedrijf, Fortune Coffee, gevestigd op industrieterrein De Oude Werf. Van hieruit zorg ik ervoor dat ondernemers in de regio voorzien worden van een lekkere bak koffie op het werk. Doordat ik regionaal werk kan ik snel leveren en service en onderhoud bieden waar nodig. Ik merk dat ondernemers in de regio elkaar de handel gunnen en graag zaken doen met mensen in de buurt. Ook ik sta voor het stimuleren van ondernemerschap in mijn regio. Globalisering is uit, lokalisering is in en dat heeft zeker ook te maken met duurzaamheid.

Ik geef de vragen door aan Mark Velzeboer. Mijn vraag is:
"Wat drijft jou om in oktober mee te doen met de Muskathlon van Open Doors en 42 kilometer te gaan hardlopen in Zuid-Korea?"

Meer berichten