10 vragen aan...

Tien vragen aan... Marieke Kwast

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in IJmuiden. Op mijn 3e verhuisde ik naar Alkmaar, 'de Bergermeer', daar heb ik tot mijn studie gewoond. Daarna heb ik wat plaatsen aangedaan (heel lang verhaal maar Bridget Jones kan er niet aan tippen). Uiteindelijk ben ik weer in Alkmaar terecht gekomen. Met een tweede kindje op komst werd Alkmaar wat klein en daar was Zuiderloo!

2. Wat is voor jou geluk?
Geluk is voor mij even geen agenda hebben en de natuur in met mijn gezin, even aarden, zuurstof opsnuiven. De vakantie komt eraan gelukkig, even niks moeten.

3. Wat is jouw belangrijkste eigenschap?
Mijn belangrijkste eigenschap is denk ik dat ik goed kan luisteren, lief en betrouwbaar ben. En ik schijn ook wel wat humor te hebben.

4. Wat wilde je worden als kind?
Heb je even...? Stewardess. Straaljagerpiloot (Top Gun) Helicopterpiloot voor reddingsacties in de bergen. Onderzoeker op de Noordpool. Bioloog, Skiberoemdheid oja en de eerste vrouwelijke hobo-ist van het Wiener Philharmonic.

5. Wat is jouw guilty pleasure?
Guilty pleasure blijft voor mij chocola. Ik heb niks met snoep maar chocola in alle varianten ... kom maar op. En dat als mondhygiënist.

6. Wat is jouw passie?
Ik ben al ruim 20 jaar mondhygiënist en nog steeds verveelt dat niet. Ik vind het leuk om mensen voorlichting te geven en samen met de patiënten te werken aan een beter mondgezondheid. Angstpatiënten vind ik ook een leuke uitdaging. Sinds januari dit jaar werk ik bij Mondhygiënisten Praktijk Heiloo van Simone Hackenitz. Dus naast wonen, nu ook werken in Heiloo. Leuk om nu bij de bakker ook patiënten tegen te momen.

7. Van welke dingen word ik blij?
Onder andere van muziek! Ik speel al vanaf mijn 9e Hobo en al 20 jaar in Amsterdams Symfonieorkest Con Brio. Laatst hadden we nog een leuke voorstelling met Frank Groothof in het Bellevue theater.. Van mijn kindjes word ik ook heel blij.

8. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Onze oudste zoon heeft een vorm van autisme waarbij hij niet/nauwelijks kan praten. Hij zit op speciaal onderwijs in Alkmaar. Elk stapje in ontwikkeling dat wij zien worden wij erg blij van. Daar wordt dus ook nog wel eens een traantje om gelaten. Het is een ingewikkeld proces.

9. De persoonlijke vraag van Cor Zegwaard:
"Hoe bevalt het om pionier te zijn in Zuiderloo?

Zuiderloo! Wat een heerlijke plek om te wonen, zo dichtbij de natuur. We pakken vaak de fiets richting de duinen. Pionieren is dus fantastisch. We hebben een leuke straat, een praatje hier en een praatje daar. De eerst buurt-bbq is in aantocht. Ook leuk om zoveel nieuwe mensen te leren kennen. Wij zijn tenslotte import maar ik maak gelukkig makkelijk contact.

Ik geef de vragen door aan Andre Nobel, mijn buurman op de Zomerlinde.
Mijn vraag aan Andre is:

"Hoe bevalt het ondernemerschap in de regio?"

Meer berichten