Links André Duijker en rechts Danny de Graaf.
Links André Duijker en rechts Danny de Graaf. (Foto: STiP Fotografie)
Bedrijf Belicht

Boersen Tweewielers Heiloo

Al jaren een begrip in Heiloo.

Adres: Van Aostastraat 28, 1851 JC Heiloo; telefoon 072-5330186; e-mail: info@boersentweewielersheiloo.nl; website: www.boersentweewielersheiloo.nl

Op 1 juli 2019 is Boersen Tweewielers Heiloo overgenomen door een nieuwe eigenaar, Danny de Graaf. André Duijker neemt na 24 jaar afscheid van zijn fietsenwinkel.

André vindt het welletjes. "Ik ben nu 60 en ik wil het wat rustiger aan gaan doen. Ik word nu zzp'er en zal in drukke tijden Danny bijstaan in de winkel."

De historie van de fietsenwinkel gaat bijna een eeuw terug. In 1932 werd het bedrijf officieus opgericht. In 1933 volgde een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De eerste eigenaar, de heer v.d. Vlugt, is begonnen op de Westerweg en noemde zijn winkel De Uiver. In 1995 nam André de winkel, inmiddels gevestigd op de Stationsweg, over van de toenmalige eigenaar Herman Boersen. Een mooie winkel met een oppervlakte van 200 m2. Dit werd te groot voor André en daarom verhuisde hij met de winkel naar de Van Aostastraat 28. Sinds 1 januari 2015 is de winkel met een oppervlakte van 100 m2 daar gevestigd. André heeft het volste vertrouwen dat Danny de zaak goed zal voortzetten.

Ambitie
De nieuwe eigenaar, Danny de Graaf, is 26 jaar oud en is al 10 jaar fietsenmaker. Hij woont in Castricum en heeft de afgelopen jaren in Heemskerk gewerkt. Danny: "Ik heb altijd de ambitie gehad om voor mijzelf te beginnen. Ik kwam in gesprek met André, die wilde stoppen en voor ons beiden voelde het gelijk goed dat ik de zaak zou overnemen."

Begrip in Heiloo
Boersen Tweewielers is al jaren een begrip in Heiloo en omstreken. Boersen Tweewielers beschikt over een ruime showroom met fietsen, onderdelen, accessoires en natuurlijk de werkplaats waar onderhoud en reparaties plaatsvinden. Danny blijft ook de dealer van topmerken als Gazelle, Koga, Kalkhoff, Ebike Das Original en Riese & Müller.

Proefrit
Bij Boersen Tweewielers worden hoofdzakelijk elektrische fietsen verkocht. "Als mensen een proefritje willen maken op een bepaalde fiets kunnen ze daarvoor langskomen," aldus Danny. Dat hoort ook bij de service die wij verlenen.

Dankwoord
Tot slot wil André toch nog even het woord. "Ik wil de klanten bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik hoop dat de klanten dat vertrouwen ook aan Danny willen geven. Overigens verwacht ik dat wel als ik de klanten zo hoor." Danny is nog op zoek naar personeel. Mocht u geïnteresseerd zijn in een leuke baan bij Boersen Tweewielers Heiloo, kom dan langs in de winkel of bel of mail en vraag naar Danny de Graaf.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten