Foto:
10 vragen aan...

Tien vragen aan... Nienke Beenhakker

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in het ziekenhuis in Alkmaar en ik ben getogen op de Zevenhuizerlaan in Heiloo. In ditzelfde huis woon ik nog steeds heel gezellig met mijn ouders en zusjes.

2. Van welke kleine dingen word je blij?
Ik kan heel blij worden van heel veel dingen. Zoals lekker sushi eten met mijn vriend of gezellig wat drinken met vrienden en vriendinnen. Maar ook van een spannende actiefilm of een leuk boek kan ik heel blij worden.

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Ik vind het heel erg dat er op straat zoveel afval ligt. Het is niet nodig en gewoon zonde van het milieu. Ik denk dat meer prullenbakken op straat al zullen helpen!

4. Wanneer heb je voor het laatste gehuild?
In de bioscoop bij de film Avengers Endgame. Ik ben niet echt een persoon die huilt bij films, maar dit was toch wel heel zielig.  (spoiler) Een favoriet personage van mij ging dood en dat deed toch meer met mij dan ik had verwacht.

5. Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Thuis scheiden wij al heel lang plastic, papier, groente en afval. Ik vind dat het gebruik van plastic echt minder moet worden dus ik vind het scheiden van afval thuis heel goed. Wij verzamelen ook plastic doppen, zodat wij die kunnen inleveren voor de ondersteuning van de blinde geleidenhonden. Daarnaast werk ik bij een biologische supermarkt en denk ik bewust na met het eten van vlees.

6. Wat is jouw belangrijkste eigenschap?
Ik vind mijn belangrijkste eigenschap mijn creativiteit. Ik ben graag bezig met tekenen, schilderen en vormgeven. Ik ga van vormgeven dan ook mijn beroep maken. Hiervoor heb ik al opdrachten binnen gekregen van verschillende bedrijven. Ik vind dit erg leuk, omdat ik hierin mijn passie heb gevonden.

7. Wie zou je voor een dag willen zijn?
Ik zou wel een dag Johhny Depp willen zijn. Ik vind hem zo cool en zijn leven lijkt mij heel interessant.  

8. Wat is jouw guilty pleasure?
Keeping up with the Kardashians volgen terwijl het mij eigenlijk niks interesseert. Het is toch wel leuk om een kijkje te krijgen in iemands leven.

9. Wat is voor jou geluk?
Samen zijn met de personen van wie ik hou. En doen wat ik leuk vind!

10. De persoonlijke vraag van Bart Hoogcarspel: 
Wat is voor jou de verbinding tussen je studie en werken bij EkoPlaza?

Tijdens mijn studie Media en Redactie heb ik met veel plezier bij de Ekoplaza in Heiloo gewerkt. Elke zaterdag heb je mij kunnen vinden achter de kassa. Ik heb hier veel geleerd en heb ook veel inspiratie weten te halen uit de vormgeving van het Lekker (W)eten tijdschrift waar ik af en toe toch even stiekem in keek als er niemand in de winkel was.

Ik geef de tien vragen door aan Michael Liefting. Mijn persoonlijke vraag aan Michael is: 
Wat maakt het wonen in Heiloo zo leuk voor jou?

Meer berichten