Zeiljacht met tuigage problemen voor kust Bergen

EGMOND AAN ZEE - Het KNRM station Egmond heeft zich eergisteren ingezet voor een zeiljacht met tuigage problemen.

Zeventien graden, windkracht vier uit het zuidwesten, hoe mooi kun je de dag beginnen. Aan deze mooie dag kwam voor de opvarenden van het zeiljacht Beaufort een abrupt einde als voor de kust van Bergen aan Zee de mast overboord gaat. De schipper van het zeiljacht neemt op marifoonkanaal 16 contact op met het Kustwachtcentrum in Den Helder. Na het opnemen van de gegevens worden de reddingboten Adriaan Hendrik (Egmond) en Dolfijn (Petten) gealarmeerd.

Het zeiljacht ligt niet heel ver uit de kant dus de beide reddingboten liggen na een klein half uur langszij en zetten een aantal opstappers over. De opvarenden zijn geschrokken maar de situatie aan boord is onder controle. Samen met de eigenaar worden de mast en het zeil geborgen. Omdat aan boord van het jacht onvoldoende ruimte is worden de mast en het zeil door de reddingboot Dolfijn naar het strand gebracht.

Het verder aan land brengen wordt overgelaten aan de bemanningen van de beide kusthulpverleningsvoertuigen (KHV's) van Egmond en Petten. De bemanning van het onfortuinlijke zeiljacht keert op de motor terug naar IJmuiden.

Meer berichten