Afbeelding
Foto: Still uit video NH Nieuws
video

Nieuwe Limmenaren prikken enthousiast mee

Algemeen

LIMMEN - De Bloemendagen in Limmen bestaan al ruim zestig jaar. De oude dorpstraditie om met hyacinten grote bloemenkunstwerken te maken, leek vijf jaar geleden op sterven na dood door teruglopend animo, maar de import-Limmenaren zorgen voor vers enthousiasme. Mediapartner NH Nieuws ging bij prikploeg 'De Magnoliaantjes' op bezoek en maakte onderstaande videoreportage.

De nieuwbouwwijk Limmerlinten bestaat nu anderhalf jaar. Een groot aantal van de wijkbewoners komt van buiten het dorp. Toch omarmen ze met veel plezier een traditie in het dorp: de jaarlijkse Bloemendagen. Zaterdag 27 april starten ze weer. Tot en met woensdag zijn tuinen en straten versierd met kleurige bloemmozaïeken.

Vaak merken dorpen dat de import-bewoners niet meedoen met de dorpse activiteiten. In de Limmerlinten wordt dat beeld bestreden. "Je helpt meteen een beetje het vooroordeel weg over nieuwkomers. Wij willen graag laten zien dat we er bij willen horen", stelt nieuwbakken Limmenaar Ingrid van der Werf.

Ook haar wijkgenoot Kees Bakker doet als nieuweling voor het eerst mee met het prikken en steken van de hyacintenknoppen. "Het is gezellig om te doen. Je leert elkaar gelijk beter kennen." Samen met 43 andere wijkbewoners vormen ze de kersverse prikploeg 'De Magnoliaantjes'. Het plan om mee te doen komt van Lida Droog.

Wijkbewoonster Lida - ook geen geboren Limmenaar maar wel getrouwd met een Limmenees - is degene met prik-ervaring. "Tijdens de eerste buurtbarbecue stelde ik samen met mijn dochter voor om met de wijk mee te doen. Tot onze eigen verbazing was er heel veel animo."

"Wij zijn heel blij met de nieuwe aanwas. We hebben dit jaar drie nieuwe prikploegen, waarvan een bij de jeugd", vertelt Liesbeth Hendrix-Segerius van de organisatie. De Magnoliaantjes maken overigens een Max Verstappen-auto van de bloemen. Ze hopen dat het in de smaak valt bij de bezoekers tijdens de Bloemendagen én bij de 'oud-dorpers'.

Mede doordat er nieuwe deelnemers zijn, is de route dit jaar gewijzigd. Zie bijgevoegde afbeelding van Stichting Bloemendagen Limmen op Facebook.

Afbeelding
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief