Foto: Pixabay

Telefoondieven opgepakt in Heiloo

HEILOO - Vrijdag 8 februari is een winkelier in Heiloo bijna het slachtoffer geworden van een duo telefoondieven die in Noord-Holland actief is.

Twee Engelstalige mannen kwamen de winkel binnen. Een van de mannen liep met een folder rond en probeerde de winkelier af te leiden. De andere man keek rond of er ergens telefoons voor het grijpen lagen. De winkelier had de truc door en belde meteen de politie. De politie kwam direct in actie en kon op de A9 twee mannen aanhouden. De heren waren in het bezit van gestolen spullen. Ze zijn aangehouden na een gouden tip van een oplettende voorbijganger. Zij fietste op de Kennemerstraatweg en zag daar twee mannen aan komen rennen en in een auto stappen die om het hoekje bij Frederica's Hof stond geparkeerd. De voorbijgangster vertrouwde het niet en onthield het buitenlandse kenteken en schreef het snel op. Ze belde de politie met haar informatie. De meldkamer kon de informatie koppelen aan de melding van poging diefstal telefoon vlak daarvoor aan het Raadhuisplein. Een politieagent reed in Limmen en zag de bewuste auto tegemoet komen. Dankzij het kenteken dat de agent doorkreeg was het zeker dat dit de juiste mannen waren en is de auto aan de kant gezet voor een controle. De mannen zijn aangehouden en zitten nu nog vast. Waarschijnlijk zijn er zeven aangiftes in Noord Holland aan deze heren te linken. Het onderzoek loopt nog. 

De politie adviseert zowel winkeliers als klanten om nooit een telefoon ergens onbeheerd neer te leggen. Draag een GSM in je kleding of berg hem goed op. Heeft je telefoon een tracking-app (bijvoorbeeld find my iPhone), installeer deze dan ook, zodat je samen met de politie de telefoon terug kunt vinden.

Bron: BuurtpreventieHeiloo, Politie

Meer berichten