Afbeelding
Foto: Marfred Reerds

Rehoboth kerk getransformeerd naar modern seniorenloft

Algemeen

HEILOO - Het Rehoboth kerkje op de Holleweg wordt verbouwd. Wat nu een kleine kerkzaal is, zonder toren, wordt een moderne loft voor senioren.

Gelijkvloers, van deze tijd en in het hart van Heiloo. Dicht bij de winkels, het bos én het station. De verbouwing van het Rehoboth kerkje wordt grondig aangepakt. Het wordt een bijzonder pand. Met een bijzonder verhaal.

In1953 werd het eerste gedeelte van de kerk gebouwd voor De Vergadering der Gelovigen. In 1969 is het gebouw verder uitgebouwd. Jarenlang vonden hier wekelijks bijeenkomsten plaats. Tot begin dit jaar. De gemeenschap van De Vergadering der Gelovigen is intussen zo klein geworden dat het gebouw overbodig werd. 

Het kerkje kwam te koop te staan. De kopers kochten het pand met het idee om hun 81-jarige moeder erin te laten wonen. Vanwege de locatie en de eventuele mantelzorg leek het een perfecte plan. Echter, in de praktijk liep het uiteindelijk toch anders. Besloten werd om een grondige renovatie uit te voeren en het kerkje om te bouwen tot een moderne loft voor senioren. Dus gelijkvloers, comfortabel, goed toegankelijk, optimaal geïsoleerd en voorzien van een eigen parkeerplaats en veranda.

De nieuwe eigenaren vinden het belangrijk dat de hele verbouwing wordt uitgevoerd door professionals uit Heiloo. In het voorjaar wordt een onderhoudsvriendelijke maar smaakvolle tuin aangelegd. Door de enorme raampartij is deze straks vanaf de bank te bewonderen. Ook komt er een spannende slaapplek voor de kleinkinderen. 

Het uiterlijk van het gebouw veranderd verder nauwelijks en binnen valt straks de hoge houten dakconstructie met de originele spanten op. Een echte loft dus.

Ondanks dat de verbouwing veel voeten in aarde heeft, blijven de kopers enorm positief: 'De loft staat op een toplocatie. En we maken het alsof we er zelf ooit willen wonen. Het wordt onwijs mooi. Naar verwachting is de verbouwing rond juni/juli klaar. 

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant