Wij zoeken jou!
Wij zoeken jou! (Foto: aangeleverd)

Ben je afgestudeerd kok, een teamplayer en werk je graag met uitzicht? Dan zoeken wij jou!

Bistro 't Schippersrijk is op zoek naar een fulltime of parttime kok (m/v)

Bistro 't Schippersrijk is te vinden op een uniek plekje in de haven van Uitgeest. Op het terras kan de gast heerlijk lunchen en dineren met een wijds uitzicht. Eigenaar Sjaak Rijke snijdt nog steeds zelf het vlees voor het restaurant, ook rookt en bewerkt hij diverse specialiteiten. Eigenaresse Carin Rijke zorgt voor de decoratie en de juiste ambiance. De bemanning bestaat uit een hecht team van enthousiaste medewerkers. "Wij zijn één grote familie", aldus Serina Rijke, dochter van Sjaak en Carin. Op korte termijn zoekt de bistro een kok die de bemanning wil komen versterken. 

Je nieuwe collega's vertellen:

Chef-kok Remco vertelt: "Ik wil graag dat mijn toekomstige collega onze (lokale) leveranciers leert kennen, dus neem ik hem of haar graag mee. Ieder jaar gaan we snoekvissen onder leiding van een zoetwatervisser op het Uitgeestermeer en we maken ook uitstapjes naar de groenteveiling en de visafslag. Een sous-chef die een aantal jaar geleden bij ons werkte organiseerde bijvoorbeeld ieder jaar een sportdag voor de keukenbrigade, ook dat vinden we leuk! We hebben naast het harde werken ook ontzettend veel lol met ons team".

Sous-chef Martijn vult aan: "Je hebt hier als kok veel contact en interactie met de gasten omdat wij koken in een open keuken, ik ben ondermeer verantwoordelijk voor het verrassingsmenu, dat breng ik dan zelf naar de tafel. Je krijgt dan gelijk reactie en daar doe je het natuurlijk voor", vertelt hij. "Daarbij hebben we natuurlijk een fantastisch wijds uitzicht als we staan te koken, je ziet altijd wie er op het terras zit, de bootjes die voorbij komen, de zeilschool die uitvaart, het geeft een gevoel van vrijheid terwijl je aan het werk bent, een unieke plek".

Breng met ons de keuken naar een hoger niveau

"Om de bemanning te versterken zijn we op zoek naar een fulltime of parttime kok, een kokkin is natuurlijk ook van harte welkom. We zouden het wel fijn vinden als je een paar jaar ervaring hebt en dat je afgestudeerd bent is absoluut een must. Denk mee, overleg mee en breng met ons de keuken op een nog hoger niveau. Wij zijn al 25 jaar een leerbedrijf dus je kunt hier ook als leermeester aan de slag", vertelt Serina. Ook zijn er een paar extraatjes die niet iedere horecagelegenheid zijn personeel biedt: "Je overuren krijg je namelijk uitbetaald of ze mogen worden opgenomen (dit gaat altijd in overleg), één van onze sterke kanten is dat we ook goed aan je thuissituatie denken qua rooster én er zijn mogelijkheden om afspraken te maken over vaste werktijden, zolang deze tijden onderling maar goed en eerlijk worden verdeeld. Onze bemanning krijgt overigens de pauzes doorbetaald en je lunch, diner en drinken wordt natuurlijk ook gewoon door ons verzorgd en betaald", meldt ze. 

Sollicitaties kunnen gemaild worden aan info@schippersrijk.nl, het team hoopt je graag aan boord te verwelkomen.

Meer berichten