Heiloo

Oud Heilooër Johannes en familie in problemen op Lombok

Jeroen Rodenburg, inwoner van Heiloo, doet een emotionele oproep op Facebook. Zijn broer Johannes en zijn familie wonen op Lombok en hebben veel schade van de recente aardbevingen ondervonden.

"Zoals velen van jullie wellicht weten, en sommigen misschien ook niet, woont mijn broertje Johannes - Joe - sinds enkele jaren in Indonesië op het prachtige eiland Lombok. Hij trouwde er in 2015 met Eli en woont samen met haar en haar zoon Nino van 4 in Senggigi. Eli en Johannes zijn in blije verwachting van een zoon en Eli is inmiddels 8 maanden zwanger.

De familie van Eli, en met name haar moeder, is zwaar getroffen door de aardbevingen van de afgelopen anderhalve week. Het huis waarin zij woonde met haar kinderen, gelegen naast het huis van Johannes en Eli, is volledig ingestort en onbewoonbaar. Het huis van Johannes en Eli vertoont veel scheuren maar lijkt te kunnen blijven staan al zal dit nog moeten worden bepaald door een expert.

Met het verdwijnen van het huis en de toeristen uit Senggigi verdwijnt ook de volledige inkomstenbron van Eli haar moeder die bestond uit het verhuren van een aantal kleine kamertjes aan backpackers en studenten. Ook de twee kamers die op en aan het huis van Johannes en Eli zijn gebouwd zijn verlaten. De bewoners vertrouwden het (zeer begrijpelijk) niet meer, hebben de huur opgezegd en zijn naar familie elders op het eiland vertrokken.

De hele familie slaapt sinds de eerste aardbevingen buiten in een tent omdat binnen slapen voor zover dit al zou kunnen te gevaarlijk is op dit moment.

Om mijn broer en schoonfamilie te helpen wil ik proberen wat geld in te zamelen zodat zij, zodra dit mogelijk is, kunnen beginnen met het herbouwen van de woning van Eli haar moeder en hopelijk het herstel van het huis van Johannes en Eli.

Dus als je iets kan missen, hoe klein het bedrag ook, is dit van harte welkom!

Je mag het bedrag dat je kunt missen overmaken naar NL 91 TRIO 0786779853 tnv T. Berghout (onze lieve moeder), graag onder vermelding van je naam en Donatie Lombok.

Voel je vooral niet verplicht een bijdrage te leveren. Er is genoeg ellende op de wereld en iedereen maakt hierin zijn eigen keuzes."

Meer berichten