Heiloo

Wandel4daagse doet Heiloo aan

Woensdag 20 juni is vanaf het Sportpaleis Alkmaar de Plus Wandel4daagse van start gegaan.

Jaap Bond, gedeputeerde Toerisme & Recreatie van de Provincie Noord-Holland, gaf het officiële startschot van deze 12e editie. Maar liefst 6.000 sportieve wandelaars, waarvan 249 deelnemers die nog geen editie gemist hebben. Er wandelen deelnemers mee uit 9 verschillende landen en de oudste wandelaar dit jaar is 96 jaar. Woensdag begonnen zij met de Strand- en Duinenroute door Egmond en Bergen.

Donderdagavond werd op het Waagplein het openingswoord voor de vierdaagse gedaan door Pieter Dijkman, wethouder Sport van de gemeente Alkmaar. Er was live muziek van de coverband Memphis en de terrassen zaten gezellig vol. Hier konden deelnemers ook hun startbewijzen ophalen.

Bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar leggen de wandelaars elke dag één van de vijf afstanden af: 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km. Op de eerste wandeldag werd er vanaf het Sportpaleis Alkmaar gestart met de Strand- en Duinenroute. Ieder jaar voor velen een favoriete route, vanwege de prachtige stukken over het Noordzeestrand en door de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Ook komen de wandelaars van alle afstanden feestelijk samen bij de karakteristieke Ruïnekerk in het centrum van Bergen.

Op donderdag werd het wandelprogramma vervolgd met de BroekerVeilingroute langs vele molens en een bezoek aan Museum BroekerVeiling. Vandaag werd gestart bij het AFAS Stadion (ook de wandelaars aan de Halve 4daagse). Vandaag staat in het teken van de Heilooërroute, hoogtepunten zijn de stempelpost op Landgoed Willibrordus, het Onze Lieve Vrouw ter Nood en het Noordhollands Duinreservaat.

Zaterdag wordt d'Oude Stadroute gelopen met als afsluiting de intocht dwars door het centrum van Alkmaar, door de Grote Kerk die dit jaar 500 jaar bestaat en over de fameuze rode loper naar de finish op het Waagplein. Op het plein wacht voor iedereen een groots muzikaal onthaal door zanger Joost de Vries.

Meer berichten