Arie Borst, burgemeester Hans Romeyn en Nel Borst-Kaashoek
Arie Borst, burgemeester Hans Romeyn en Nel Borst-Kaashoek STiP Fotografie

"We vullen elkaar aan"

Algemeen Heiloo

HEILOO - Dinsdag 22 mei waren Arie (90) en Nel (86) Borst vijfenzestig jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Hans Romeyn om het echtpaar te feliciteren en een prachtig boeket bloemen te overhandigen.

Arie Borst is geboren in Harenkarspel en Nel Borst is geboren in Winkel. Samen met haar ouders verhuisde Nel naar Oudesluis. De plaats waar Arie en Nel elkaar vijfenzestig jaar geleden het 'ja'-woord gaven. Daarna verhuisde het echtpaar weer terug naar Winkel, om zich in 1960 te vestigen in Heiloo.

Beiden hebben ze gewerkt in een melkzaak en later in een kruidenierswinkel. Meneer heeft ook een tijdlang met een SRV-wagen rondgereden in Heiloo. Toen het echtpaar in Heiloo kwam wonen waren er veertien melkboeren werkzaam in Heiloo, telkens viel er eentje af en de andere melkboeren namen het over. Het werd steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden omdat er moeilijk te concurreren viel met winkels die melk gingen verkopen. Toen Arie zevenenveertig was vond hij het genoeg. Hij maakte de overstap naar de Hoogovens en begon daar als staalgieter. Na ruim tien jaar mocht hij met vervroegd pensioen en zo kreeg het echtpaar de tijd om heerlijk met de caravan op vakantie te gaan. Tot ongeveer drie jaar terug. Toen ging het echt niet meer en hebben zij de caravan weg moeten doen.

Maar nog steeds zijn ze blij met elkaar. "Iedereen heeft zijn taken en samen hebben we het goed", aldus Arie Borst. Nel Borst: "Samen doen we boodschappen en vullen elkaar aan". Fietsen gaat niet meer zo goed maar meneer wandelt wel graag. Zelfs tot achter in Plan-Oost.

Op de vijfenzestigste trouwdag was het groot feest. Bij 't Hoorntje in Akersloot was voor alle gasten een buffet klaar gezet. Een hele gezellige middag, die echt op een reünie leek, was voor het echtpaar weggelegd. Zelfs een nicht uit Canada was speciaal overgekomen om bij het feest aanwezig te zijn. "De oude garde is weggevallen, maar de kinderen daarvan komen allemaal. En daar zijn we heel blij om", aldus Nel Borst.

Het echtpaar heeft twee kinderen, zes kleinkinderen en één achterkleinkind.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant