De ondernemers van groep 8 van De Zuidwester in Heiloo.
De ondernemers van groep 8 van De Zuidwester in Heiloo. Foto: aangeleverd

Groep 8 van De Zuidwester leert ondernemen

Human Interest Heiloo

HEILOO - Een ondernemende houding kan niet vroeg genoeg worden aangeleerd. Veel ondernemers zullen dit onderkennen. Vanuit die gedachte is vijf jaar geleden het initiatief genomen om leerlingen van groep 8 op de basisschool een onderwijspakket aan te bieden waarin zij kennismaken met de vele facetten van het ondernemerschap: De Masterclass Ontluikend Ondernemen. 

Op basisschool De Zuidwester in Heiloo hebben de  leerlingen uit groep 8 in drie maanden tijd keihard gewerkt aan het maken van een ondernemingsplan. De teams werden begeleid door een master afkomstig uit het bedrijfsleven Baukje Uilkema van baukje uilkema | sparkling talents. De ondernemingsplannen en de filmpjes van bedrijf Hou't en bedrijf Dierensalon5 vindt u op de speciaal ontwikkelde crowdfunding site voor de leerlingen: www.kickofftalent.nl  

Via deze site kunt u van 27 april tot en met13 mei een fictieve donatie geven aan uw favoriet. Tijdens de laatste les op 15 mei as pitchen de leerlingen hun onderneming, waarbij leerkrachten, ouders, pers, eventueel ingeschakelde ondernemers en geïnteresseerde leerlingen uitgenodigd zijn. Door een deskundige jury wordt op basis van de presentatie en het aantal donaties via Kick Off Talent bepaald welk team er uiteindelijk door gaat naar de Grande Finale gaat.

Op woensdag 30 mei 2018 zullen de ontluikende ondernemers uit het gehele land in de Stoomhal in Wormer met elkaar de strijd aan gaan om de titel 'Ontluikend Ondernemer 2018' te bemachtigen. De basis voor de Masterclass is gelegd door Enforz Executive Interim Management. Om het initiatief verder te kunnen uitbouwen en ontwikkelen is vijf jaar geleden de Stichting Ontluikend Ondernemen opgericht. De stichting heeft als doel het ondernemerschap onder jongeren te stimuleren. Tevens is het tot stand brengen van de samenwerking  tussen onderwijs en bedrijfsleven één van de speerpunten van de stichting.

Wilt u de schoolpresentatie en/of finale bijwonen? Neem dan contact op met: Baukje Uilkema, 06 51510519
 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant