Er werd hard gewerkt bij CBS De Duif.
Er werd hard gewerkt bij CBS De Duif. STiP Fotografie

Leerlingen en ouders bouwen nieuw speelplein op CBS de Duif

Algemeen Heiloo

Heiloo - De leerlingenraad van CBS de Duif onder leiding van voorzitter Jurre Ligthart had een mooi idee voor een nieuw speelplein. Het grasveldje naast de groepen vier t/m acht bood onvoldoende uitdaging vonden zij. Ze maakten een plan en legden dat tijdens een vergadering van de Leerlingenraad voor aan directeur Annemiek van de Vliet. Er was goed over nagedacht: er moest een bandenparkje komen met gelegenheid om te klimmen, freerunnen en te chillen.

Annemiek van de Vliet ging in gesprek met de gemeente Heiloo. Er werd enthousiast gereageerd en hulp toegezegd. Ook Tabijn, het bestuur van de school werkt mee aan de uitvoering van het plan en ziet toe op de veiligheid. Een werkgroep van ouders zorgde voor de uitwerking van het project en coördineert de inzet van hulpouders. Vandaag was het eindelijk zover en werd het bandenpark aangelegd.

Voorbereidingen

De hele week was het een drukte van belang op het schoolplein van CBS de Duif. Het grasveld is afgegraven en geëgaliseerd door een ouder met een hoveniersbedrijf. Er zijn tweehonderdvijftig banden geleverd in uiteenlopende formaten door een ouder met een bedrijf in de autotechniek. De brandweer van Heiloo kwam met een bluswagen en spoot ter voorbereiding alle banden schoon op het schoolplein. Vandaag is een groep van dertig ouders en leerkrachten aan de slag gegaan om het park aan te leggen. Ouders hielpen niet alleen het park aanleggen. Er waren ook ouders die de gehele dag de catering verzorgden Van koffie met taart tot een aangeklede lunch.

De Duif Doet

Vandaag werden de sleuven gegraven, autobanden ingegraven langs de randen en aan elkaar gemonteerd. Van tractor- en pulsbanden werden klimconstructies gebouwd en ingegraven. Uiteindelijk zal het parkje worden voorzien van boomstammen, stapschijven en houtsnippers. Als het speelpark klaar is zal de Leerlingenraad de burgemeester van Heiloo uitnodigen om het parkje officieel te komen openen.

Jong en oud hielpen mee.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant